Fotobokfestival Oslo - OPEN CALL

Fotoboken som et samarbeidsprosjekt

CYAN studio planlegger å sette opp et arrangement under Fotobokfestival Oslo 15-20. september.
I år vil vi ha fokus på bøker som samarbeidsprosjekter mellom fotografer og mellom fotografer og andre. Har du et bokprosjekt du ønsker å diskutere med et publikum vil vi gjerne at du tar kontakt!

Mange fotobøker blir laget som et eget prosjekt av fotografen og gjerne gitt ut på egenhånd, der boken er basert på fotografens eget individuelle bildeuttrykk og prosjektidé. Men noen fotobøker blir til som et samarbeid mellom flere aktører. Det kan f.eks være flere fotografer som jobber frem en idé og så en bok sammen eller at en fotograf knytter til seg skribenter eller andre kunstnere for å sammen skape et felles prosjekt

Bli med under Fotobokfestival Oslo 2020 og vis frem ditt samarbeidsprosjekt som har blitt eller er planlagt som fotobok!

Vi ønsker å invitere inn deltakere som vil vise frem sin arbeidsprosess og resultat og diskutere hvordan det hele har fungert. Selvfølgelig er det fint om dere allerede har boken klar og publisert, men vi er også interessert i å høre om prosjekter som en under utvikling eller samarbeid som har blitt avsluttet fordi de ikke fungerte.
Det viktigste for oss er at dere ønsker å dele erfaringene dere har gjort og at andre kan lære av dem, og dere kan få tilbakemeldinger som kanskje tar prosjektet deres videre.

I utgangspunktet ser vi for oss å presentere kun en håndfull prosjekter, der det blir opp til fotografen og samarbeidspartnere, men vi ønsker å se mange forskjellige varianter av samarbeid og så sette sammen et program utifra det.

Om du er interessert i å delta ber vi deg sende inn skjemaet her for å gi oss en oversikt over hvordan ditt fotobokprosjekt kan passe inn i programmet.
Innsendte søknader vil få svar i løpet av juli. og vi vil sette sammen programmet i starten av august.