Vil du arrangere event under Fotobokfestival Oslo - OPEN CALL

Hvordan ser ditt Fotobok-event ut?

CYAN studio har pleid å sette opp et arrangement under Fotobokfestival Oslo i september.
I år feirer vi 25-års jubileum for CYAN studio og vil engasjere fotomiljøet ved å la flere få være med å arrangere de eventene de selv vil ha.
Istedet for bare å invitere deg til å komme og vise frem noen bilder eller en fotobok spør vi derfor i år om du har lyst til å designe hele eventet!

Send oss ditt forslag til arrangement og gjennomføring så ser vi på hva vi synes kan passe og hva som høres gjennomførbart ut.
Vi vet at det tar tid å sette opp et event og at planer kan endre seg underveis. Så vi er mer interessert i å høre hvilke idéer du har, enn akkurat hvilke navn og bøker eller foredrag og gjester du allerede vet vil si ja til å delta.
Vær realistisk i planen din, samtidig som du gjerne kan ha høye ambisjoner og ønsker om hvordan det skal bli.
Vi er glade i eventer som engasjerer og har tidligere fokusert på nysgjerrighet og lek mer enn akademisk kredibilitet og teoretiske konsept. Generelt liker vi å viske ut skillene mellom deltaker og publikum og engasjere alle til felles deling av idéer. Samtidig er vi åpne for alle typer forslag og oppfordrer til å være kreativ med ditt event.

Hvilken event kunne du tenke deg å selv gå på, og hva har du savnet under Fotobokfestival Oslo tidligere år?
Send oss ditt svar før april, så inviterer vi kanskje inn deg til å være organisator og Fotobokfestival sjef hos oss!


Vi kan desverre ikke tilby lønn eller betaling. Vi vil hjelpe til med anbefalelsesbrev og å skrive søknader om støtte, men kan ikke love noe på forhånd. Vi pleier å få et minimalt støttebeløp fra Fotobokfestivalen betalt ut lenge etterpå, og vil selvfølgelig dele det videre. Men dette arrangementet gir hovedsaklig glede over å se andre fotografer og fotointeresserte bli glade for å endelig få et slikt bra arrangement med i programmet for Fotobokfestivalen.

Fyll inn skjemaet under her om du synes det passer. Eller send oss en mail med det innholdet du ønsker å levere.
Vi lover svar tilbake tidlig i april.





Send inn ditt utkast til festivalevent!


Fotobokfestival Oslo 2023 - kurators beskrivelse
-The Circumstantial and the Evident
(arbeidstittel)

Fotobokfestival Oslo 2023 vil foregå 31.aug - 10.sept og blir ledet og kuratert av fotografene Marianne Bjørnmyr og Dan Mariner fra NOUA kunstplass i Bodø.

En fysisk gjenstand, eller et bestemt øyeblikk i historien, som kun eies av de tilstedeværende, blir gjenstand for en kollektiv fortelling. Fotografiet klassifiserer verden slik vi kjenner den; mennesker, hendelser, geografier og kulturer. Vår visuelle bevissthet er formet av fotografiets rolle i å klassifisere, og av fotografiets egen karakteristikk som et objektivt bevis.

Uhåndterbare systemer klassifiseres av kunstnere og gjøres materielt håndterbare - ved bruk av fotografiets iboende teknologi; å samle, å måle, å indeksere, å klassifisere, å kategorisere og å systematisere. Ledet av en interesse for disse systemene involverer kunstnerne som presenteres på festivalen omfattende undersøkelser i sine fotobøker, og presenterer publikum for besettende innsamling, geopolitikk, taksonomi, politiske avtaler, gjenoppbygging, krig, teknologi, persepsjon, vitenskap, pseudovitenskap, overvåking, offentlig hemmelighold, det skjulte, det usynlige og det udokumenterbare.

Festivalen samler en internasjonal gruppe kunstnere, foredragsholdere, forfattere og forleggere, og vil presentere utstillinger, bokmesser, boklanseringer og signeringer, seminarer, artist talks, workshops og satellitt-arrangementer.