CYAN mørkerom

Leie av mørkerom


Cyan studio leier ut mørkerom til ivrige amatører og hyggelige fotografer. Du kan leie på månedsbasis for å få egen nøkkel og kunne booke tid i felleskalender når du vil til en særs billig pris.

Mørkerommet har en egen inngang rundt hjørnet fra Lakkegata. 
Der er det et arbeidsrom med lagringshyller, arbeidsbord med lysbord, varmepresse og tørkeskap for film og bilder.
Innenfor arbeidsrommet er det er stort mørkerom med plass til er par stykker kan arbeide samtidig.
På mørkerommet kan du fremkalle svarthvitt film og kopiere svarthvitt bilder. Vi har ikke utstyr for fargefremkalling.
Det eneste du må ta med er egne forbruksmaterialer. Vi kan anbefale butikker der du kan handle det du trenger av kjemi og papir. Vi vil begrense antall faste leietagere og solgte klippekort slik at mørkerommet har kapasitet til at alle kan bruke det.

Mørkerom utstyr

8"x10" Homrich 250D forstørrer med fargehode og diffusor
En fantastisk forstørrer for deg som er storformatsentusiast! Motordrevet hev og senk bord, forstørrerhode og fokusinstilling. Fastlys med innebygget lukkermekanisme og timer som gir et veldig stabilt lys. Flere objektiver opp til 300mm og negativskuff både med og uten glass.

4x5" Durst 1200 forstørrer med kondensor
En veldig bra og enkel forstørrer å betjene. Kondensorer og objektiver kan byttes ut og tilpasses alle formater fra 135mm opp til 4"x5". Flere objektiver fra både Rodenstock, Schneider og Nikon å velge mellom og negativskuff med og uten glass.

135mm Durst M305 med variokontrasthode og diffusor
En lett og brukervennlig forstørrer for deg som vil kopiere opp bilder fra vanlig småbildefilm. 50mm Rodenstock objektivet kan byttes ut med en Nikkor eller Schneider om du vil.

Ellers er mørkerommet godt utstyrt med det som trengs av fremkallingstanker i alle størrelser, store og små kar, målebeger, termometer, klyper osv.
Våtbenken har plass til å stå på begge sider og er bred nok til å lage 60cm x 70cm kopier. Det finnes luftavtrekk over benken, temperaturregulert vannkran, barytskyller, tørkehyller og et vindu som kan åpnes etter endt økt. 
I tillegg tar mørkeromsradioen inn både samiske sendinger og siste hitlistene, men om du vil kan du koble din egen MP3spiller til et par små høyttalere.

Priser

Kontakt mørkeromsansvarlig Nina Staff for spørsmål om leie eller avtale en titt.

 

Utleie mørkerom

Du kan leie fast tilgang til mørkerom med månedsavtale eller kjøpe klippekort.

  • Fast månedsleie koster: 800,-/per måned og innebærer 4 månederskontrakt med en måneds depositum. Du får egen nøkkel og kan booke tid i felleskalenderen når du vil.
    I tillegg får du egen hylleplass til å lagre materialer du bruker på mørkerommet.

  • Klippekort koster: 2000,- for 10 klipp og varer i ett år. Du kan booke tid i felleskalenderen selv men må avtale å låses inn eller få hente nøkkel på forhånd for hver gang.
    1 klipp = kort økt/opptil 3 timer (dvs filmfremkalling/ kontaktkopiering o.l.)
    2 klipp = lang økt/hele dagen (dvs skikkelig kopiering o.l)

Mørkeromskurs

Fotografene ved CYAN arrangerer jevnlig mørkeromskurs, både som introduksjonskvelder for deg som er ny på det analoge mørkerommet, og mer avanserte kurs med utprøving av nye teknikker og prosesser.
Mer om kurs her