Back to All Events

Anette Nordskog: NATTbilder


Utstillingen er satt sammen av bilder fra to forskjellige serier: Places of Intended Beauty og Untitled Night Stills. Nordskog viser oss folketomme steder fotografert om natten, med tydelige spor etter menneskers aktive tilstedeværelse og dagen som har gått. Steder som har en daglig funksjon som rom for og med mennesker, får en atmosfære av uhygge og forlatthet over seg i kunstig lys og mørke omgivelser. I Nordskog sine to serier fokuserer hun på to spesifikke stedstyper, frisørsalonger og halvoffentlige uteeområder og tematiserer rundt denne opplevelsen med forskjellig vinklinger.

Om natten er frisørsalongene forlatte og tomme. På grunn av den kunstige belysningen fremstår de i et grelt, fordreid lys, og samtidig fremstår innredningen, som spiller en viktig rolle for kundens identifisering med stedet, enten bisarr eller kald. Mangfoldet av smaksretninger når det gjelder innredning gjør samtidig oppmerksom på at skjønnhet interpreteres og forstås forskjellig av forskjellige mennesker.
I uterommene er vi opptatt av å markere og sette spor etter hvor vi har vært og hvilke områder vi anser som våre egne. Bildene viser disse stedene om natten, der sporene etter menneskers nærver fortsatt er synlige i form av tingene de har latt ligge igjen. Noen av motivene er oppstilt og stiller dermed også spørsmål ved hva som føles tilfeldig og hva som er konstruert i forhold til hva slike spor og gjenstander kan fortelle oss om foregående begivenheter.


Anette Nordskog bor i Sandefjord og Berlin og har jobbet med fotografi i over 15 år. Hun er tidligere publisert i SchwarzWeissMagazine Galerie og deler av utstillingen har vært vist i Fenster61 i Berlin tidligere i år. Under Fotografiets dag på Preus Museum i 2010 fikk hun juryens 2. premie i åpen klasse.

 

Vernissage og fest 24. juni kl 18-23
Åpent lørdag og søndag 25-26.juni kl 12-17

 

Earlier Event: May 27
Eilif Lønnebakke: QUIET bangs
Later Event: August 26
Anne Valeur: Tilfeldigheter