Back to All Events

CYAN stipendutstilling 2016


  • Cyan studio 13 Jens Bjelkes gate Oslo, Oslo, 0562 Norway (map)

Cyan :galleri organiserte sin årlige stipendutstilling siste uke i januar 2016

Etter en åpen søknadsprosess med fritt tema ble over 70 søkere stilt ut og 6 forskjellige stipend til en verdi av over 30000,- delt ut. Bildene og søknadstekstene var hengt opp og stilt ut sammen og publikum var invitert til å være med og juryere søknadene.


Her kan du se utstillingskatalogen

 

Vinnerne ble kåret fredag 29/1
Jurymedlemmer som har stemt på og vunnet vinnerbildene til stipendene delt ut av publikumsjuryen kan kontakte CYAN på cyan@cyanstudio.no for å avtale henting av bildet de harvunnet.

Utstillingsstipendet ble delt ut av fagjuryen og gitt til:
deltaker #19 - Michal Rohal, for bildet "Jia Hua (Fake flowers)"
Festivalstipendet ble delt ut av deltakerjuryen og gitt til:
deltaker #41 - Belinda Stoe, for bildet "Ingen tittel"

Publikumsprisen ble delt ut til den som fikk flest stemmer av publikum og gitt til:
deltaker #13 - Christian Rølla, for bildet "One girl in camp two"
Jurynummer 350 avgjorde stemmene og har vunnet bildet
Utdanningsstipendet ble delt ut av deltakerjuryen og gitt til:
deltaker #49 - Elin Osjord, for bildet "Citywolves"
Jurynummer 64 avgjorde stemmene og har vunnet bildet
Utstyrsstipendet ble delt ut av deltakerjuryen og gitt til:
deltaker #11 - Eva Linda Menetrier, for bildet "Droplets"
Jurynummer 209 avgjorde stemmene og har vunnet bildet
Analogstipendet ble delt ut av deltakerjuryen og gitt til:
deltaker #30 - Lilli Kanck, for bildet "Fesk og potet"
Jurynummer 37 avgjorde stemmene og har vunnet bildet

I tillegg ble det delt ut pro-konto for kunstnere på Exhibby.com, det nye webnettverket for kunstnere og gallerier, til deltakerne:
Christian Rølla, Marit Ødegaard Hagen, Adrian Bugge, Maren Morstad, Ellen Cecilie Fleischer og Nina Cathrine Lunde

Og kuratorne fra kuratorstudiet ved høyskolen plukket ut to fotografer for å initiere ett samarbeid om en egen utstilling på CYAN salong.
Deltaker #54 Nina Staff, med bildet "Flodhesten i dagligstuen" og #32 Frida Catarina Rodrigues med bilder "Forglemmegei" , vil invitieres til møte og utstillingsplanlegging.

 

-----


Cyan :stipendutstilling var åpen for publikum
mandag 25.januar - søndag 31. januar kl 12-17.


Mandag 25.januar kl 18-21 arrangerte vi en åpen publikumskveld publikum der utstillerne presenterte seg og sine verk.
5 minutters innledninger fra stipendutstillingens utstillere og åpning for spørsmål fra salen. 40,- i døra gir deg også en bunte med stemmesedler for å delta i publikumsjuryen.

Torsdag 28.januar kl 18-21 arrangerte vi deltakerkveld, der utstillerne møttes for å diskutere utstillingen og selv juryere søknadene og velge en vinner av ett av stipendene.
Kun for utstillere.

Fredag kveld 29.januar kl 18-23 hadde vi stipendutdelingsfest.
Det var kveldsåpent og publikum kunne stemme helt frem til vi avsluttet avstemmingen kl 21. Stipendene ble delt ut like etterpå og vi feiret vinnerne resten av kvelden.
Åpent for alle, gratis adgang og billig spenning. Publikum kunne stemme på og vinne sine favorittfotografier fra utstillingen!

Søndag formiddag 31.januar kl 12-15 hadde vi søndagsbrunch og speedportfoliodating.
Vi satte opp fellesbord med enkel servering, og man kunne sitte ned og bli bedre kjent med fotografene som stilte ut. De som hadde med egen fotoportfolio kunne få en speeddate med en av våre kuratorer for tilbakemelding og kommentarer på eget arbeid!

 

Årets fagjury bestod av
Sigurd Fandango, fotograf
Lillian Reif, vikarierende ansvarlig redaktør magasinet KUNST
Trine Stephensen, The Plantation
Tone Elin Solholm og Ida Warholm Bjørken, vinnerene av utstillingsstipendet ved Cyan :stipendutstilling 2015Publikum som stemte på hvem som skulle vinne stipend, kunne selv også vinne bildet de stemte på.
Publikums stemmeseddel fungerer også som et lodd for publikum. Når stemmene telles opp og stipendvinnerene trekkes blir stemmeseddelen også til et sjangselodd for publikum. Den som har avgitt stemmen vinner bildet til fotografen som fikk stipendet.

 

Stipendene som ble delt ut:

Utdanningsstipend fra NORDPhotography
Stipendet består av gavekort på kurs og workshop-deltakelse hos NORDphotography til en verdi av kr. 6200,-
Stipendet deles ut av publikumsjuryen, etter loddtrekning fra publikums stemmer. Den publikummer som har nummeret sitt på stemmeseddelen vinner verket de har stemt på.

Festivalstipend fra Nordic Light og DOK:14
Stipendet består av festivalpass til de to norske fotofestivalene Nordic Light i Kristiansund og DOK:16 i Fredrikstad til en verdi av ca. 5000,-
Stipendet bestemmes av deltakerjuryen under et eget arrangement for stipendsøkerne på torsdag kveld 29.januar

Analogstipend fra StudioTechnika
Stipendet består av gavekort på kr 5000.- som kan brukes på filmfremkalling eller analog kopiering på fotolabben Studio Technika i Oslo.
Stipendet deles ut av publikumsjuryen, etter loddtrekning fra publikums stemmer. Den publikummer som har nummeret sitt på stemmeseddelen vinner verket de har stemt på dersom dette verket ikke allerede har blitt gitt bort under utdelingen av et av de andre stipendene.

Utstyrsstipend fra Interfoto
Stipendet består av gavekort på leie av utstyr hos Interfoto til en verdi av kr. 5000,-
Stipendet deles ut av publikumsjuryen, etter loddtrekning fra publikums stemmer. Den publikummer som har nummeret sitt på stemmeseddelen vinner verket de har stemt på, dersom dette verket ikke allerede har blitt gitt bort under utdelingen av et av de andre stipendene.

Publikumsprisen fra Publikum og Canon Norge
Stipendet består av alle inntekter fra salg av stemmesedler og en egen utstilling på Cyan :salong i 2016, produsert av Canon Norge til en verdi av ca 6000,-.
Stemmesedlene for Publikumsprisen telles opp. Den fotografen som har fått flest publikumsstemmer vinner Publikumsprisen.
En stemme trekkes fra alle som har stemt på vinneren og den som har nummeret sitt på den heldige stemmeseddelen får vinnerverket som de stemte på, dersom dette verket ikke allerede har blitt gitt bort under utdelingen av et av de andre stipendene.

Utstillingsstipend fra Cyan :galleri og FotoPhono Imaging
Utstillingsstipendet deles ut av fagjuryen. Vinneren får en separatutstilling i Cyan :galleri i 2016. Produksjonen av utstillingen er sponset av FotoPhono Imaging og stipendet inkluderer produksjon av utstillingsbilder til en verdi av 8000,-

Earlier Event: December 18
Innflyttningsfest med Nina Staff