Back to All Events

Inside - Off av Adel Szakacs og Andrea Wikhammer Heir


Vernissasje fredag 27. mai kl. 18 - 23
Åpent lørdag 28. og søndag 29. mai kl. 12-18
Cyan :galleri, Jens Bjelkes gate 13, 0562 Oslo

I Inside – Off presenteres arbeider av Adel Szakacs og Andrea Wikhammer Heir. I utstillingen møtes vi av to visuelle univers som tar for seg kroppslig materiale. Mye av materialet som er brukt er ukonvensjonelt og vi vil blant annet møtes av grisetarmer, fett og bilder trykt på lateks. Både Szakacs og Wikhammer Heir har en romslig tilnærming til hvordan de viser sine arbeider og utstillingen vil like mye føles som en enhetlig romslig installasjon som en presentasjon av to forskjellige kunstnerskap. Utstillingen vises på CYAN :galleri 27-29 mai.
 


I Inside – Off vil man møtes av kroppslighet i forskjellige former. I tillegg til en installasjon skapt for gallerirommet av kunstnerne i fellesskap vil man også få se fotografi trykt på lateks og glass. 

Selv om mye av det man vil få se på utstillingen ved første øyekast kan virke grotesk er det likevel en utstilling om ønsket om nærhet – om det ubeskrivelig vakre, skjøre og kortvarige det kroppslige faktisk er. Adel Szakacs sier ”Oftast handlar mina arbeten om en strävan efter att vilja komma nånting nära, ibland mer på ett filosofiskt abstrakt plan och ibland mer på ett mer metafysiskt plan. Ibland kan jag även uppleva att jag lever i en tid då det finns så otroligt mycket press i samhället kring människans vilja att att komma nära något eller någon, det får inte vara på ett djupare plan utan enbart bara finnas på ytan.” Andrea Wikhammer Heir sier: “Jeg har også jobbet mye med den iboende impulsive trangen mennesket har til å komme nært innpå noe. Trangen vi har til å ta og kjenne på. Dette fenomenet er aller mest interessant for meg når det enten ligger synlige eller usynlige barrierer i veien for å faktisk kunne berøre, og gjennom det muligens forsterke begjæret etter direkte kontakt?”

I utstillingen kan man oppfatte verkene som en streben etter å komme nært noe flyktig og forsøke å gi liv til de trass i at det bare er et utsnitt av noe stort og komplekst. Følelsen av at man ikke kan komme nært innpå forsterkes av bruken av det todimensjonale og utstillingen berører derfor kun overflaten. Men hva skjer når kroppslighet blir todimensjonal? Wikhammer Heir sier; ”Å jobbe todimensjonalt med «kroppslig materiale» er i seg selv ganske selvmotsigende, da det kanskje er nettopp gjennom volum at vi definerer kropp? Kroppen kan vel sies å være en type beholder. Når vi bretter deler av kroppen ut på flaten lykkes vi ikke å holde den der, den renner, glir, folder seg og kommer til live også todimensjonalt.”

Utstillingens ene gallerist Marie Helgesen sier videre om utstillerene at ”begge har en stedsspesifik praksis og vil dermed ta utgangspunkt i gallerirommets begrensninger – muligheter når de viser sine arbeider noe som vil være med på å gjøre utstillingen ekstra spennende, og vi gleder oss til å se resultatet av hva Szakacs og Wikhammer Heir får til sammen”


Adel Szakacs, (Cluj Napoca, f.1982) bor og arbeider I Gøteborg og arbeider med fotografi, installasjon, skulptur og video. Hun fullførte sin BA i Konstnärlig fotografi på Högskolan för fotografi ved Göteborgs Universitet I 2012. I 2012-2014 studerte hun Konstnärligt masterprogram i fotografi på Akademi Valand ved Göteborgs Universitet. Hun har blant annet stilt ut på Galleri Monitor i Göteborg og Galleri Vasli Souza i Malmö. Hennes arbeider er alltid fotografiske og refererer alltid til mediet men har ikke alltid behov for å benytte seg av fotografier til det endelige resultatet. Szakacs arbeider ofte med temaer som metafysikk og nærhet eller erotikk som veves sammen til konseptuelle og naive verk. 

Andrea Wikhammer Heir (Levanger, f.1986) er kunstner med virke i Oslo som jobber med fotografi, tegning, skulptur og installasjon. Hun var ferdig med sin mastergrad i medium og materialbasert kunst ved Kunsthøgskolen i Oslo i 2015, og har dertil tre års kunstutdannelse fra Høgskolen i Telemark (2007-2010) samt et semester ved Escola Massana Centre d'art i Disseny (2012). Hun har tidligere stilt ut separat i Galleri Seilduken (2014) og har deltatt på flere kollektivutstillinger; bl.a. New Now Westergasfabriek i Amsterdam (2015) og PH21 Gallery i Budapest (2015).


Vernissasje fredag 27. mai kl. 18 - 23
Åpent lørdag 28. og søndag 29. mai kl. 12-18
Cyan :galleri, Jens Bjelkes gate 13, 0562 Oslo

Earlier Event: May 24
Mørkeromsintro 101
Later Event: June 10
HUN / HAN / HEN