Back to All Events

Skyggebilder - Henning S. Pettersen


CYAN :galleri presenterer

Skyggebilder

av Henning S. Pettersen

23.-25. september 2016

 

I Skyggebilder vises fotografier av Henning S. Pettersen. I utstillingen møtes vi av svart/hvitt-fotografier der skyggespillet i bildene spiller hovedrollen. Pettersens gatefotografier fra Oslo er et resultat av et målrettet arbeide frem mot utstillingen etter at Pettersen vant konkurransen Fotografen 2015foto.no. Utstillingen vises på CYAN : galleri 23.-25. september.

 

Som fotograf beskriver Pettersen seg selv som enkel og uformell. Han sier: Jeg tar bilder av det jeg ser og opplever - situasjoner og ting som fanger min nysgjerrighet. Det er en hobby, og da synes jeg det er viktig å ha det gøy og ikke ta det for alvorlig. Like fullt hevder utstillingens ene gallerist Pål Henrik Ekern at: Skyggebilder fortjener å bli tatt alvorlig. Det er en stemning i bildene som minner om film-noir og hvert enkelt bilde antyder et narrativ. Satt sammen til en utstilling forsterkes denne narrative følelsen og man forsøker derfor å lete etter sammenhenger. Men hvor er disse sammenhengene? Er det noe futilt i vår søken etter å se et helhetlig narrativ i enkeltbilder satt sammen til en større helhet? Pettersen sier selv: historiene de antyder er tatt ut av sammenheng, så de viser noe virkelig som ikke har noe med virkeligheten å gjøre egentlig.

 

Kan hende er det som Pettersen sier ikke noe helhetlig narrativ i bildene? Men skal man foreslå noe er det kan hende at det er nettopp dette som er styrken i Pettersens arbeider - at alle bildene føles som en søken etter noe - som om de vil si noe om det å være på vei mot noe.

 

Da Pettersen vant foto.no´s konkurranse Fotografen 2015 uttalte han at det er utrolig morsomt å kunne hevde seg, og faktisk vinne til slutt. Han var imidlertid litt nervøs med henblikk på utstillingen på CYAN som var en av premiene og sa: Jeg er ikke så veldig glad i fokus på meg selv, så en utstilling virker litt skummelt. Samtidig er det noe som jeg sikkert kan ha stor glede av, og det er nok mye å lære gjennom prosessen av å sette sammen en utstilling. Så jeg ser frem mot det med skrekkblandet fryd.

 

Prosessen frem mot utstillingen er nå snart over og utstillingens ene gallerist Pål Henrik Ekern sier at han ser frem i mot Pettersens utstilling og gleder seg til å se hva arbeidet har resultert i. Dette er ikke noe å grue seg til, selv om det er sunt å gjøre det og jeg er helt sikker på at det å vise frem bildene sine til et publikum kommer til å være en opplevelse som gir Pettersen mersmak til å fortsette med fotografiet.

 

 

Henning S. Pettersen er en selvlært fotograf som for alvor begynte å fotografere etter at han kjøpte seg speilreflekskamera i forbindelse med en reise i 2008. Pettersen interesserer seg for gatefotografiet og personene i bildene hans er ofte uidentifiserbare noe som gjør at det for publikum er lettere å identifisere seg med sinnsstemningen Pettersen har ladetdem med.

 

Vernissasje fredag 23. September kl. 18 - 23

Åpent lørdag 24. og søndag 25. september kl. 12-18

Cyan :galleri, Jens Bjelkes gate 13, 0562 Oslo

Earlier Event: September 9
#familieminner - CYAN fotobokfestival
Later Event: September 28
Mørkeromsintro 101