Back to All Events

Nærsyn av Arne Strømme


Vinneren av Fotografen 2016, via fotograf nettsamfunnet Foto.no, stiller i september ut serien Nærsynt hos Cyan:Galleri. 

Som en del av et årelangt sammarbeid mellom nettsamfunnet Foto.no og Cyan, har Arne Strømme for andre gang vunnet utstillingsplass, hvor han denne gangen ser mere innover enn utover.

Arne Strømme er som amatørfotograf best kjent for sine solide og kontrastfylte dokumentariske bilder, tatt på alle verdens kanter. I utstillingen Nærsynt tar Arne en helomvending og stiller ut en serie abstrakte bilder, stort sett tatt i hans eget nærmiljø.

- Fotografi for meg er en tilstand. Jeg vet ikke hvor det kommer fra, men lysten og trangen er der, hele tiden. Jeg fotograferer ikke like ofte som før, men jeg er mer målrettet. I utgangspunktet har jeg ingen begrensinger i valg av motiv, men jeg tenker mer helhet og prosjekt enn tidligere. Jeg jobber gjerne med smale temaer for lettere å kunne fordype meg i motivets mindre åpenbare kvaliteter. Men uansett tema ønsker jeg å tilføre bildene mine en signatur, dvs. en detalj eller en «motstand» som pirrer øyet. Når jeg er i siget tar jeg bilder som irriterer. 

Dette var ordene til Strømme da han gikk til topps i Fotografen 2016. Siden den gang har han jobbet med vinnerutstillingen, en utstilling som har fått tittelen ’Nærsyn’.

- Det er lett å bli «blind» for det dagligdagse, det vi registrerer i forbifarten, men ikke «ser». Fotografi handler nettopp om å se - ikke minst i mellomrommene og bak det åpenbare. Hvordan «ser» jeg mine omgivelser i dag? Er det forandring å spore i min tilnærming til motivene? 

Jo mer Arne tenkte på denne idéen, jo mer fristende ble utfordringen. Og resultatet vises i utstillingen ’Nærsyn’ på Cyan :galleri 29. september til 1. oktober. 

Arne Strømme har tidligere blitt kåret til Årets fotograf 6 ganger av bladet Fotografi, og 7 ganger av svenske Foto. Han er tilknyttet bildebyrået Samfoto/Scanpix NTB, har holdt en rekke utstillinger og har vært involvert i flere bokprosjekter.

Vernissage fredag 29. September kl 18.00. Utstillingen blir hengende helgen 29. Sept - 1. Okt.

Månedens CYANøl er "Dark neighborhood IPA" - en mørk IPA med granbar og blåbær

Velkommen!  

 

 

Arne Strømme Flyer
Earlier Event: September 27
Lanseringsfest: KREA
Later Event: October 4
Mørkeromsintro 101