Back to All Events

Heartland


CYAN galleri inviterer til

Heartland

av Ina K. Andersen

c6b513ca-edab-4131-ab61-0465c5d8c96e.jpg

eartland ˈhɑːtland/ noun
1. the central or most important part of a country, area, or field of activity. "wildlife sites in the heartland of Russia"
2. the centre of support for a belief or movement. "the heartland of the rebel cause»

I «heartland» undersøker kunsteren forholdet mellom det feminine og det maskuline, natur og kultur, ånd og materie, og ser på korrelasjonen mellom hvordan vi behandler kvinner og naturen. 
 
Både mann og kvinne, natur og kultur har alle kvinnelige og mannlige kvaliteter, men hvor mennesker har en tendens til å se på kvinners og naturens feminine kvaliteter som mindreverdige, og det har derfor vært en aksept i den gjensidige utnyttelsen av den feminine.
 
I takt med ideene til de mannlige filosofene som Bacon og Descartes og den industrielle revolusjonen, endrer vårt syn på jorden seg. Fra å se på henne som en levende pustene mor, som skaperen av alt liv ble hun nå sett på som en maskin med endeløse ressurser. 
 
Prosjektet er også et vitne om en personlig drakamp mellom immanens og transendens, hvor hun stiller sprøsmål ved egne relasjoner, ikke bare som mor og datter, men relasjonen til naturen og opprinnelse.

Ina K. Andersen er fra Bergen, og bor og arbeider i Oslo med foto og visuell kommunikasjon. Hun har en stil som fokuserer på forholdet mellom lys, objekt og rom, en tilnærming hun har i både oppdrag og personlige prosjekter. Hennes personlige prosjekter omkranser ofte temaer som psykologi og filosofi hvor hun utforsker indre og ytre landskap både personlig og på et mer overordnet perspektiv. I de seneste årene har arbeidet hennes stilt spørsmål rundt egen tilstedeværelse i øyeblikket, og vært et utløp for å finne tilbake til sin egen forbindelse med jorden og vår opprinnelse. 
Bildene hennes blir ofte beskrevet som visuell poesi, hvor hun beskriver det selv som at bildene velger henne.


Vernissage fredag 26. oktober kl. 19
Åpent lørdag 27. og søndag 28. oktober 12-17
Månedens brygg er "Local Lager " en lys og syrlig lager med hjemmedyrket rabarbra og honningmelon

CYAN galleri
Jens Bjelkes gate 13

Earlier Event: October 26
Unhurried moments
Later Event: November 28
Mørkeromsintro 101