Back to All Events

Blad, kvist, blomst, tre


  • CYAN salong 15 Jens Bjelkes gate Oslo, Oslo, 0562 Norway (map)

Blad, kvist, blomst, tre
av Nikolai Høgenhaug

"Utstillingen "Blad, kvist, blomst, tre." viser en serie digitale collager basert på naturfotografier tatt i Østmarka og syd-Frankrike fra sensommeren 2018 til januar 2019.
 
Bildene bygges opp lag på lag i en prosess hvor improvisasjon hentet fra collagekunst parres med fotografisk detaljrikdom og romfølelse. Fargene i de enkelte fotografiene skapes idet bildet tas ved manipulering av fargeprofil og bruk/misbruk av autoinnstillinger for dagslys/blitz/overskyet vær osv. i den hensikt å fremheve enkeltfarger ved blomster, kvister og blader. Fargefiltrert håndholdt blitz og lav dybdeskarphet er blant de mange andre virkemidlene som tas i bruk for å isolere motivet fra sin opprinnelige sammenheng, i en setting hvor man heller enn å lete etter endelige motiv, ser etter muligheter til å fange overflate, form, farge og lys til senere bruk i en collage.
 
Nikolai Høgenhaug, f.1977, har sin utdannelse fra Strykejernet kunstskole, Oslo tegne og maleskole, Oslo fotokunstskole, Winchester school of art og Robert Meyer høyskole for fotografi og digitale medier.
 
Han jobbet fra 2000-2012 kun med analoge multieksponeringer av funnet billedmateriale, men konsentrerte seg fra 2012- 2016 om å forbedre sine tekniske ferdigheter med digitalkameraet. Studio og naturfoto fra denne perioden la grunnlaget for dagen praksis med bruk av egne naturfotografier som materiale for digitale collager.
 
Tidligere utstillinger:
Galleri Elenor, soloutstilling 2005.
Galleri Brenneriet, soloutstilling 2005.
Galleri Khk, gruppeutstilling 2009.
Galleri Khk "Analog", soloutstilling 2009.
Galleri Wiew "Morgendagen dør aldri", soloutstilling 2011.
 
Sjekk ut Nikolais webside herVernissage torsdag 28. mars kl. 18
Snakkis lørdag 30. mars kl. 13

Åpent 29. mars - 11. april
28. og 29. mars, 3. 4. 5. og 9. april kl. 12 - 20, lørdager og søndager 12 - 18
og ellers sporadisk åpent når det er folk på CYAN kontor

bladkvistblomstsirkel.jpg