Back to All Events

Mørkeromsgalleri - august 2023


  • CYAN mørkerom 32 Trondheimsveien Oslo, Oslo, 0560 Norway (map)

Vi har et fysisk visningsrom og webgalleri for analogt fotografi ved vårt mørkerom.
Du kan komme innom mørkerommet for å se månedens utstiling og kikke gjennom eller kjøpe bilder laget for hånd av fotografene som arbeider her. Eller om du bor lenger unna er det også mulig å bla gjennom tilgjengelige bilder på webgalleriet.




I august viser vi bilder av fotograf Pierre Chaussy fra serien "Thaïland"

En dag i fjor i November våknet jeg og så på den grå himmelen. Jeg hadde den klare intuisjonen at det kom til å være sånn inntil slutten av året og kjente et sterkt behov for å dra herfra. Jeg begynte å lete etter en reise i Sør på internett og noen timer senere kjøpte jeg en restplass for et opphold på to uker i Phuket i Thailand.

Det var ikke min mest eventyrlige tur og jeg tok som turist bildene som alle turister tar, lambda-bilder altså. Den iboende kvaliteten til disse bildene ligger i at de går gjennom tiden og vitner om en form for tradisjon som finnes nettopp i et land som dette, av denne grunn og ubevisst har min oppmerksomhet vært fokusert på steder som ikke forandrer seg som strender.

Med beskjedne bilder av små og mellomstore format forsøker jeg ved hjelp av lys og mønstre å transkribere atmosfæren til en reise sammensatt av små turer og øyeblikk av kontemplasjon.


Pierre Chaussy har arbeidet med fotografi og maleri i mange år og jobber i overgangen mellom dokumentarisk blikk og kunstnerisk tolkning.

Utstillingen henger oppe 1.august - 31.august
Fotografomvisning 20. august kl 15-17
ellers åpent når det er folk ved mørkerommet og etter avtale

Ved interesse ta kontakt med:
Pierre Chaussy eller CYAN studio


Mørkeromsgalleriet er åpent etter avtale, og når det er noen som arbeider på mørkerommet, som betyr vanligvis dagtid hver dag.


Webgalleriet finner du her
eller lag gjerne en avtale på forhånd om privat omvisning.

Earlier Event: June 7
Mørkeromsintro 101
Later Event: August 15
Mørkeromsintro 101