Back to All Events

Oslo Negativ - CYAN galleri viser utstillingen "Bruddstykker"


CYAN galleri viser utstillingen “Bruddstykker” ved Oslo Negativ fotofestival
Her stiller vi ut arbeidene til fotografer som jobber ved vårt mørkerom i Oslo og som på forskjellig vis bryter med de tradisjonelle forventningene til det håndsverksbaserte analoge fotografiet.

Oslo Negativ er en fotofestival som har som formål å fremkalle økt fotointeresse og som skal overraske, begeistre og gi opplevelser til ettertanke gjennom fotografi. Festivalen drives av en stiftelsen ledet av Aars/Møllers fotosamling og Preus Museum for fotografi.
I år foregår festivalen i de lokalene til den gamle Veterinærhøyskolen på Adamstuen i Oslo.
Festivalen foregår 12.-27. oktober med et antall forskjellige gallerier og utstillere i tillegg til et lengre faglig foredragsprogram


Disse fotografene bryter på forskjellig vis med de konvensjonelle tradisjonene for mørkeromsarbeid og analog fotografering. Ved å utfordre idéen om godt fotografisk håndverk og hva et fotografi skal vise frem skaper disse fotokunstnerne sine egne bildeverdener og referanserammer på tvers av betrakterens forventninger. Når man går inn i den kjemiske fotografiske prosessen med nysgjerrighet og et åpent sinn gir fotografene på mørkerommet seg selv flere kreative muligheter og et rom for å arbeide sammen med matrialene som det digitale fotografiet har gitt avkall på.

Medlemmene ved CYAN mørkerom representerer et vidt spenn fra kunstutdannede aktive kunstnerne til ivrige amatører i alle aldre og de utstilte fotografiene er alle laget for hånd av fotografene selv.

Utstillere er:
Berit Hyllseth - Bjørnar Bergengen -Elisa Halvorsen Castillo - Erik Fjermestad - Francesca Watson - Hannah Clarke - Henrik Follesø Egeland - Jan W Fines - Jo Jürgens - Johan Andrén - Johanne Nyborg - K Linnea Backe - Marianne Toppe - Målfrid Sand - Nina Staff - Silvia De Giorgi - Stig Marlon Weston - Ørjan Laxaa - Åsmund Lahaug


Oslo Negativ holder åpent lørdager og søndager 12.-27. oktober kl 11:00-18:00
Lørdag 26.okt kl 15 vil CYAN galler i lede et foredrag om utstillingen, med presentasjon av flere av utstillerene.

Earlier Event: October 5
Mørkeromskurs 108 - Fargekopiering
Later Event: October 17
Mørkeromsintro 101