Back to All Events

Fragmenter - cyanotypi fotografier av Tone Solhaug og Kai Tormod Hansen


CYAN galleri viser utstillingen “Fragmenter” med fotografier av Tone Solhaug og Kai Tormod Hansen
Første helg i november viser CYAN galleri de nyeste arbeidene til fotografen Tone Solhaug og Kai Tormod Hansen. De har arbeidet med fragmenter av natur for å belyse sammenheng og skape undring.

Solhaug og Hansen har valgt å bruke den gamle prosessen cyanotypi i prosjektet. En slik teknikk gir begrensninger. Cyanotypi gir utfordringer til å utforske nye mulighetene til nye utrykk og finne ulike nyanser i de ferdige bildene. Solhaug har brukt kameraløse teknikker mens Hansen har utgangspunkt for bildene i moderne digitale kameraer. Solhaug har jobbet gjennom Bromkameratene med mange ulike alternative fotografiske prosesser. Hansen har tidligere jobbet med prosjekter med digital naturfotografi i studio

-I dialogen mellom fotografiene våre ønsker vi å utfordre betrakteren i hva de ser. Ser man det som er motivet eller skapes nye bilder og ideer i hodet? Levende og døde deler av natur er motiver, men hva ser vi egentlig, sier Tone Solhaug

-Natur er både detaljer og helhet, grunnlag for undring og er vårt livsgrunnlag, skyter Kai Tormod Hansen inn. -I denne utstillingen viser bildene våre et samspill mellom detaljene hver av oss har fanget som så kan gjenspeile denne helheten.

Tone Solhaug har gjennom praksis med gruppa Bromkameratene lært mange ulike historiske fotografiske metoder. Fra de eldste metoder fram til de i 2003 avholdt verdens første utstilling med bilder tatt med mobiltelefoner på Det Norske Teater.
Kai Tormod Hansen har deltatt på mange fotoworkshoper i inn og utland med ulike fotografer blant annet med Morten Krogvold. Begge har hatt flere separat utstillinger og vært med på mange fellesutstillinger.


Vernissage fredag 1. november kl 18:00-21:00
Åpent 2.-3. november kl 12:00 - 17:00

Earlier Event: October 17
Mørkeromsintro 101