Back to All Events

Mørkeromsgalleri -mai 2024


  • CYAN mørkerom 32 Trondheimsveien Oslo, Oslo, 0560 Norway (map)

Vi har et fysisk visningsrom og webgalleri for analogt fotografi ved vårt mørkerom.
Du kan komme innom mørkerommet for å se månedens utstiling og kikke gjennom eller kjøpe bilder laget for hånd av fotografene som arbeider her. Eller om du bor lenger unna er det også mulig å bla gjennom tilgjengelige bilder på webgalleriet.



I mai viser vi bilder av Åsmund Lahaug.

Bildene i utstillingen “Napoli” er tatt under en halvannen ukes ferie til Napoli og Amalfi sist høst. Fotografen hadde med seg en MacBook og ideer til en tekst han trengte rom til å prøve å utvikle videre. Et kamera og et lite stativ ble også lagt i kofferten. Å knipse bilder er alltid en god og kjærkommen avveksling fra tekstlig arbeid.
Enden på denne visa? MacBooken ble liggende ubrukt gjennom hele oppholdet; de filmene som ble slengt med i håndbagasjen (TriX 400 og Hp5 i 120-format) ble alle svertet av trange smug og gateløp, klesvask på snorer, scootere, brostein, trappeløp, gestikulerende butikkeiere, ikoniske veggmalerier av Maradona. Den eneste kjente analoge fotobutikken i byen måtte oppsøkes for innkjøp av mer film.

Bildene som vises i denne utstillingen er alle tatt i en liten geografisk del av Napoli, i all hovedsak i bydelene Rione Sanitá og Centro Storico/Forcella. Lahaug har et sterkt ønske om å dra tilbake for å dekke også andre bydeler, og ikke minst få litt flere mennesker med i porteføljen. Men de her utstilte bildene gir en liten opplevelse (evt. også gjenkjennelse, for den som selv har vært der) av hva denne vidunderlige byen har å gi til et sultent øye.


Utstillingen henger 8. mai/24 - 31. mai/24
10. mai kl 17-20 vil fotografen være tilstede for en prat med nysgjerrige galleribesøkende
Trondheimsveien 32

Webgalleriet finner du her
Åpent etter avtale og når det er folk tilstede, stort sett dagtid hver dag.