Vi gratulerer vinnerne av CYAN folio 2020!

CYAN folio 2020 gikk av stabelen 13. september
Arbeidene til 33 forskjellige fotografer var først samlet i en utstilling som viste et utsnitt av deres portfolioer, ved galleriet til foto.no i Oslo 5.-13.september. Siste søndagen arrangerte vi på Henie Onstad Kunstsenter en særdeles vellykket portfoliovisning med reviewere fra alle sider av bransjen.

23 inviterte reviewere fra gallerier, magasiner, festivaler og mer, var invitert til å gi tilbakemeldinger og kritikk på fotografenes portfolioer i personlige møter med deltakerne.
Reviewerene fungerte også som en fagjury for utstillingen og deltakernes arbeid, og nominerte sine utvalgte favorittfotografer til 2 av prisene som skulle deles ut, “ProsjektutviklingsPrisen” og “Beste Portfolio”.

Du finner katalogen med oversit over alle deltakende fotografer her

I tillegg fungerte fotografene også som sin egen jury og diskuterte seg frem til to nominerte og en vinner av Fotografenes Pris, og publikum på utstillingen stemte frem sin favoritt til å vinne Publikumsprisen.

Gjennom hele søndagen fikk fotografer og reviewere diskutert, delt erfaringer og gitt hverandre råd på tvers av bakgrunn og prosjekttype og det var en god stemning av samhold og læring. Flere tilbakemeldinger om mulig fremtidige samarbeid er allerede gitt, og vi gleder oss til å se mer av hvordan fotografenes prosjekter utvikler seg videre etter dette!
Som arrangører vil vi skryte av alle deltakernes arbeid og takke for en godt gjennomført portfoliovisning der reviewerene virkelig ønsket å berømme mange gode prosjekter og gjennomførte fotoserier. Samtidig er vi stolte over å kunne presentere veldig verdige vinnere



Prisen for "Beste portfolio" gikk til fotograf Dan Skjæveland for prosjektet "Real Estates”.
Prisen er gitt av
Nordic Light Festival
I hans arbeider står forholdet mellom bildet og det som er avbildet i fokus, gjerne med et skråblikk på betrakterens behov for å se noe som er ønsket eller forventet. Skjæveland har i dette prosjektet avfotografert detaljer fra boligannonser for å belyse hvordan vi overser eller fokuserer på utvalgte kvaliteter utifra konteksten vi og bildet står i.
Fotografen får en separatutstilling hos Nordic Light i løpet av neste år.


"ProsjektutviklingsPrisen" gikk til fotograf Katharine MacDaid med serien "The Fireweed Turns".
Prisen er gitt av
NORDPhotography, Foto.no og Studio Technika
Katharine MacDaid har utforsket den psykologiske kraften i hvordan minnet om et beskrevet landskap kan vokse og utvikle seg til en virkelig opplevelse gjennom fotobokprosjektet “The Fireweed Turns”.
Vinneren får arbeidsstøtte i form av:
-Et to ukers kunstneropphold på NORDphotography sitt Saga AiR , som inkluderer bruk av utstyr og lokaler på SAGA senter for Fotografi i Trøndelag og helt sikkert mange gode diskusjoner og veiledning under arbeid, med andre fotografer som er innom senteret.
-Analog produksjon ved Studio Technika, Oslos beste analoglab for fotografi.
-Gratis leie av utstyr fra foto.no som gir muligheter til å prøve ut nyttige verktøy fra fotobutikkens utrolig brede utvalg.


"Fotografenes Pris" ble delt mellom fotografene Reiko Ishida og Silje Barkhall Dreyer som begge ble plukket ut som de deltakende fotografenes favoritter!
Prisen er gitt av fotofestivalene
Nordic Light Festival og DOK-festivalen, samt Henie Onstad Kunstsenter
Prisen består av festivalpass til begge festivalene og begge de nominerte får også en fotobokpremie gitt av Henie Onstad Kunstsenter.

foto: Reiko Ishida

foto: Reiko Ishida

foto: Silje Barkhall Dreyer

foto: Silje Barkhall Dreyer


 "Publikumsprisen" ble delt mellom fotografene Anders Jørgensen og Hans Jørgen Ro som begge ble stemt frem av publikum!
Prisen er gitt av
Preus Museum og Foto.no
Vinnerene får stille ut under neste utgave av Preus Museum sin festival Fotografiets Dag. Produksjonen av utstillingen er støttet av Foto.no sin fotoprintlab.

foto: Anders Jørgensen

foto: Anders Jørgensen

Hans Jorgen Ro_1_Minne #-4.jpg

foto: Hans Jørgen Ro