CYAN mørkerom

Leie av mørkerom


CYAN mørkerom har måttet stenge da vi flyttet ut av våre kontorlokaler i april 2019. Det letes etter et passende lokale for å bygge et nytt mørkerom for utleie og kurs.

Cyan studio leide ut mørkerom til ivrige amatører og hyggelige fotografer. Du kunne leie på månedsbasis for å få egen nøkkel og booke tid i felleskalender når du ville, til en særs billig pris.

Utstyr vi har tatt med for bruk videre i et nytt mørkerom

8"x10" Homrich 250D forstørrer med fargehode og diffusor
En fantastisk forstørrer for deg som er storformatsentusiast! Motordrevet hev og senk bord, forstørrerhode og fokusinstilling. Fastlys med innebygget lukkermekanisme og timer som gir et veldig stabilt lys. Flere objektiver opp til 300mm og negativskuff både med og uten glass.

4x5" Durst 1200 forstørrer med kondensor
En veldig bra og enkel forstørrer å betjene. Kondensorer og objektiver kan byttes ut og tilpasses alle formater fra 135mm opp til 4"x5". Flere objektiver fra både Rodenstock, Schneider og Nikon å velge mellom og negativskuff med og uten glass.

135mm Durst M305 med variokontrasthode og diffusor
En lett og brukervennlig forstørrer for deg som vil kopiere opp bilder fra vanlig småbildefilm. 50mm Rodenstock objektivet kan byttes ut med en Nikkor eller Schneider om du vil.

Ellers var mørkerommet godt utstyrt med det som trengtes av fremkallingstanker i alle størrelser, store og små kar, målebeger, termometer, klyper osv.
Våtbenken hadde plass til å stå på begge sider og var bred nok til å lage 60cm x 70cm kopier. Vi hadde luftavtrekk over benken, temperaturregulert vannkran, barytskyller, tørkehyller og et vindu som kunne åpnes etter endt økt.