Back to All Events

Rebecca Shirin Jafari: Tilstede


  • Cyan :studio 13A Jens Bjelkes gate Oslo, Oslo, 0562 Norway (map)

I forbindelse med Globaliseringskonferansen 2012 har Cyan :studio vært med og organisert en åpen fotokonkurranse. Til temaet «Engasjement» har det blitt sendt inn enkeltbilder og fotoserier og vinnerne vises fram på en utstilling på Youngstorget. I tillegg får hovedvinneren Rebecca Shirin Jafari vist frem sin bildeserie «Tilstede» i en egen utstilling ved Cyan :studio i Oslo.

Norges Sosiale Forum, som organiserer Globaliseringskonferansen, har ønsket å vise at det å være engasjert gir seg uttrykk på så mange flere måter enn bare gjennom politisk handling. Uansett bakgrunn kan man være engasjert i sport og hobby, lokalmiljø eller sosiale situasjoner, og ved å fotografere det som engasjerer kan man være med å reflektere over eget og andres engasjement.
Juryen har bestått av Ingrid Nilsson – direktør ved Preus Fotomuseum, Marcus Bleasdale – internasjonal fotojournalist, fotografene Marta Lewica og Trym Warloe i tillegg til representanter fra Norges Sosiale Forum.

Rebecca Shirin Jafari ble kåret til vinner av kategorien bildeserie og alle bildene hennes vil stilles ut ved Cyan :studio hele helgen 2-4.november. Alle de innsendte bildene vil vises på konferansen, på Folkets Hus, samme helg.
Jafari har studert foto ved Bilder Nordic School of Photography og arbeidet som journalist for flere forskjellige aviser. For tiden holder hun på med et fotoprosjekt for Redd Barna.

Globaliseringskonferansen arrangeres annen hvert år og er et møtested og et samarbeidsforum for aktivister, tillitsvalgte og andre engasjerte som ønsker en verden der hensynet til mennesker, samfunn og miljø settes foran hensynet til fortjeneste. I løpet av konferansen holdes til sammen 70 stormøter, seminarer, verksteder, debatter og foredrag med innledere fra både inn-og utland. 


Vernissage fredag 2. november kl. 18–23
Åpent lørdag 3. og søndag 4. november kl. 12–18. 


Earlier Event: October 26
Adrian Bugge: Nattskift
Later Event: November 23
Tine Dyrkorn: Introspection