Back to All Events

Tine Dyrkorn: Introspection


  • Cyan :studio 13A Jens Bjelkes gate Oslo, Oslo, 0562 Norway (map)

Utstillingen «Introspection» presenterer fotografiske verk av og med fotograf Tine Dyrkorn. Dyrkorn gjennomgikk i 2010 en fedmeoperasjon og bestemte seg da for å snu kamera mot seg selv og kroppen sin slik den så ut på det tidspunktet. I en kunstig initiert endringsprosess og mellom to svært forskjellige former for selvbilde lagde hun en serie fotografier med mye løs hud.

Fotografen gjør på et vis narr av klisjeen om kvinnekropp og aktfotografi samtidig som de utfordrer kvinneidealet i dagens kroppsfikserte samfunn. Ved å bryte med alt som heter tabu og ufarliggjøre det man ofte ikke får se, setter bildene betrakteren i en vanskelig posisjon. Bildene viser kropp som noe skulpturelt og klassisk kunstnerisk samtidig som et snikende ubehag og følelsen av å være vitne til noe som skal holdes skjult, blir vanskelig å undertrykke. Fotografienes doble budskap modnes i betrakterens eget sinn istedet for å kjennes anmasende og påtenkt fordi prosjektet fikk utvikle seg naturlig som en egenstudie for fotografen.

Tine Dyrkorn studerer for tiden visuell kunst med fordypning i foto ved NISS (Nordisk Institutt for Scene og Studio). Med dette prosjektet som utgangspunkt ble Tine invitert til NRK 12. september 2012 for å utdype nærmere hva prosessen og bildene har betydd for henne og andre. Og etter et oppslag i VG samme høst ble hun kontaktet av flere slankeopererte som ønsket å bli fotografert for å vise både for seg selv og andre at kropp ikke bare er kropp.

Earlier Event: November 2
Rebecca Shirin Jafari: Tilstede
Later Event: January 28
Cyan :stipendutstilling 2013