Back to All Events

Marit Silsand og Line Sanne: Without authorities in approx. 90 minutes


Utstillingen Without authorities in approx. 90 minutes tolker underbevisthetens drømmer med utgangspunkt i tilstanden Rapid-Eye Movement (REM). REM-drømmer kan vare i opptil 90 minutter og er en tilstand der mennesker har total tankefrihet uavhengig av kultur, religion og politiske syn. I drømmer er alle fri fra normale autoriteter, som styrer regler og normer for hva som er rett og galt.

Kunstnerne Line Sanne og Marit Silsand tar utgangspunkt i tekster fra drømmedagbøker. Frivillige mennesker har valgt å dele sine nattedrømmer og disse tekstene tolkes av kunstnerne, slik en regissør tolker manuset til en film. Sanne og Silsand velger nøye ut de scenene de vil visualisere og gjennom fotografi kommer bildene til live.

I utstillingen Without authorities in approx. 90 minutes hos Cyan :galleri presenteres fotografier og tekst fra ulike menneskers nattedrømmer. Publikum vil få innblikk i en verden som er sterk knyttet til surrealismen gjennom fremstillingen av det underbevisste og en visuell forvridning av virkeligheten.

Vernissage fredag 23. februar kl. 18
Åpent lørdag og søndag 24.–25. februar kl. 12–18
Cyan :studio, Jens Bjelkes gate 13, 0562 Oslo

Earlier Event: January 23
Cyan :stipenduttilling 2012
Later Event: March 23
Marianne Lind: OSLO REFLECTIONS