Back to All Events

Marianne Lind: OSLO REFLECTIONS


Som tittelen mer enn antyder er det Oslos gater som er motiv og tema i denne utstillingen på Cyan :galleri. For Lind handler det om å fange stemningene på gata. Enten de manifesterer seg i bilder av mennesker eller kun landskap.

OSLO REFLECTIONS handler om byens løse refleksjoner. Hva vi ser rundt oss i storbyens glassflater handler i stor grad om hvor vi har fokus og hva vi tenker på, og på øyet som ser. Noen ganger speiler vi oss og retter på håret, andre ganger ser vi nye uoppdagete bilder. Poenget er at fotografiene i denne serien er fotografens eget blikk, og alle vi andre ville kanskje sett noe helt annet på de samme stedene til samme tid.

Vindusrefleksjoner som danner doble bilder har alltid fasinert Lind. Hun er ikke alene om denne fascinasjonen, men igjen handler det om det individuelle blikket. Med OSLO REFLECTIONS føyer hun seg inn i rekken av de mange gatefotografene opp gjennom fotohistorien, og av norske fotografer kan særlig Dag Alveng nevnes og Morten Andersen nevnes.

Marianne Lind er frilansfotograf på heltid, og jobber med forskjellige prosjekter. Men det er dokumentarfotografiet som hun knytter seg sterkest til. Som hun selv sier: 
- Jeg har stor glede av å fange forgjengelige øyeblikk.

MarianneLind-Oslo.jpg

Vernissage fredag 23. mars kl. 18–23
Åpent lørdag 24. og søndag 25. mars kl. 12–18. 
Cyan :studio, Jens Bjelkes gate 13, 0562 Oslo