Arne Strømme :Uro


  • Cyan :studio 13A Jens Bjelkes gate Oslo, Oslo, 0562 Norway

Årets Fotograf 2011, kåret av Foto.no, stiller ut sin vinnerutstilling i Cyan :galleri

Utstillingen ”Uro” berører fotografens inntrykk etter terrorangrepet på Cafe Leopold i Mumbai i 2008, der Strømme ble skutt og hardt skadd.

Utstillingen markerer en tilnærming mot et mer abstrahert uttrykk for fotografen som tidligere har fokusert primært på dokumentar- og reportasjefotografi. I en serie sort/hvitt-bilder der de fleste motivene er hentet fra India, har Strømme tatt i bruk digital “støy” og bevegelse for å underbygge utstillingens tema.

Arne Strømme har tidligere blitt kåret til Årets fotograf 6 ganger av bladet Fotografi, og 7 ganger av svenske Foto. Han er tilknyttet bildebyrået Samfoto/Scanpix NTB, har holdt en rekke utstillinger og har vært involvert i flere bokprosjekter.

Foto.no er Norges eldste nettsted for fotografi og ble etablert i 1996. Årets fotograf er en årlig konkurranse på foto.no og 2011-utgaven ble arrangert i samarbeid med NikonEpsonAdobe og Cyan :galleri. Denne separatutstillingen er en del av hovedpremien.

Fotograf Morten Krogvold vil åpne utstillingen på fredag. 
Vernissage fredag 24.august kl. 18–23
Åpent lørdag 25. og søndag 26. augustl kl. 12–18.