Back to All Events

Arne Strømme :Uro


  • Cyan :studio 13A Jens Bjelkes gate Oslo, Oslo, 0562 Norway (map)

Årets Fotograf 2011, kåret av Foto.no, stiller ut sin vinnerutstilling i Cyan :galleri

Utstillingen ”Uro” berører fotografens inntrykk etter terrorangrepet på Cafe Leopold i Mumbai i 2008, der Strømme ble skutt og hardt skadd.

Utstillingen markerer en tilnærming mot et mer abstrahert uttrykk for fotografen som tidligere har fokusert primært på dokumentar- og reportasjefotografi. I en serie sort/hvitt-bilder der de fleste motivene er hentet fra India, har Strømme tatt i bruk digital “støy” og bevegelse for å underbygge utstillingens tema.

Arne Strømme har tidligere blitt kåret til Årets fotograf 6 ganger av bladet Fotografi, og 7 ganger av svenske Foto. Han er tilknyttet bildebyrået Samfoto/Scanpix NTB, har holdt en rekke utstillinger og har vært involvert i flere bokprosjekter.

Foto.no er Norges eldste nettsted for fotografi og ble etablert i 1996. Årets fotograf er en årlig konkurranse på foto.no og 2011-utgaven ble arrangert i samarbeid med NikonEpsonAdobe og Cyan :galleri. Denne separatutstillingen er en del av hovedpremien.

Fotograf Morten Krogvold vil åpne utstillingen på fredag. 
Vernissage fredag 24.august kl. 18–23
Åpent lørdag 25. og søndag 26. augustl kl. 12–18. 

Earlier Event: August 17
Cyan :sommerfest (ISO 25600)
Later Event: September 14
Cyan :Kulturnatt