Back to All Events

Oskar Kardemark


  • Cyan :studio 13A Jens Bjelkes gate Oslo, Oslo, 0562 Norway (map)

Fagjuryen kåret Oskar Kardemark til vinner av utstillingsstipendet ved årets Cyan :stipendutstilling. Bildet han vant med var en del av den utstillingen, viser Oskar hånd i hånd med en fremmed mann på en sandstrand utenfor Athen, og han planla i utgangspunktet å følge opp med flere bilder fra samme prosjekt.

Jag arbetar helt analogt, just för att jag tycker det är magiskt, hela processen från början till slut. Först och främst ser jag mig som en historieberättare. Återkommande teman i mitt konstnärskap är naturromantik, mystik och en strävan efter skönhet och uppriktighet.

Når han fikk stipendet hadde han akkurat kommet tilbake fra en reise til London og et besøk på Victoria and Albert museet. Der viste de en utstilling som fullstending fanget hans fantasi og ikke hadde sluppet taket selv når han landet i Oslo igjen. Det var en utstilling med kinesiske papyrusruller som inneholdt historier fortalt med dikt og maleri. Noen var hundrevis av år gamle, andre flere tusen år. I rullene går karakterene seg bort, de dagdrømmer og alt blir både abstrakt og tydelig på samme tid.

Jag slogs av hur relaterbart allt var, historierna kunde ha utspelat sig idag bland mina vänner. Det faktum att berättelserna inte handlade om stora slag eller heroiska kämpar, men ändå ansetts viktig nog att spara genom generationer ger mig rysningar.

Opplevelsen av papyrusrullen og andre opplevelser som under lenger tid har samlet seg i Oskars indre ligger til grunn for utstillingen på Cyan :galleri. Kunstneren Niklas Sillén har hjulpet Oskar å binde sammen tanker og ideer. Sillén har en MA fra Kunsthøgskolen i Bergen. Han og Oskar har vært venner lenge, dette er andre gang de jobber sammen.

Oskar har han gitt ut to bøker på eget forlag og stilt ut på gallerier, kunsthaller og museum. Først og fremst i Sverige. Han har skrevet artikler for det svenske magasinet Fotografisk tidskrift, jobbet som assistent for den legendariske fotografen Denise Grünstein og stått bak innvielsesutstillingen på Värmlands museums nye fotoavdelning i 2012. I slutten av 2013 viste Galleri Bergman i Karlstad Oskars hittil største separatutstilling.

For mer info: www.oskarkardemark.se - www.niklassillen.com


Åpningsfest fredag 30. mai kl. 18–23
Åpent lørdag 31. mai og søndag 1. juni kl. 12–18. Earlier Event: April 25
Oslo Open
Later Event: June 28
Gå Oslo med oss!