Back to All Events

Still life?


  • CYAN studio 13A Jens Bjelkes gate Oslo, Oslo, 0562 Norway (map)

CYAN studio inviterer til

Still life?

Av Elin Barosen

28. - 29. september 2019

28. september er den internasjonale cyanotypidagen. I den anledning inviterer CYAN studio til utstilling med Elin Barosens nydelige cyanotypier og en miniworkshop der du kan lage dine egne cyanotypier sammen med Elin og vår gallerist Britta.

Elin Barosen har de siste årene utforsket den gamle fototeknikken cyanotypi. Bildene er laget på lerret og akvarellpapir, tema er mønster og form i naturen. Her og der lister det seg inn skygger av rødlistede insekter. Et slags evig liv.

Cyanotypi ble oppdaget av astronomen og vitenskapsmannen Sir John Herschel i 1842. Hovedsaklig ble det brukt til kopiering av tekniske tegninger, såkalte blåkopier. Bildene lages på papir eller stoff bestrøket med en blanding av to jernsalter. Bildet eksponeres med solen og fremkalles i vann. Det blir blått på de belyste partiene, og hvitt der solen ikke når.

"- Jeg er et ordens- og planleggingsmenneske. Cyanotypi er vanskelig å forutse, og fører til mye kaos, men jeg har kommet til at dette også er bra for meg. Kaoset altså, for midt i denne stormen finner jeg balanse. Og cyanotypi er fryktelig morsomt!" 

Elin er fra Lyngen i Troms, men bosatt i Oslo siden 1983. Hun driver Galleri Barometer på Steigen, er billedkunstner og jobber som grafisk designer. Hun har også jobbet med klesdesign og som fotograf. Hun har stilt ut aktivt siden 2002, har utdanning fra Oslo Tegne- og maleskole, Kunsthøyskolen i Oslo og Famous Art School -Stockholm.

Sjekk ut Elins webside her: https://www.elinbarosen.com

Vernissage lørdag 28. september kl. 12

Workshopen starter kl. 13.30

Åpent kl. 12 - 18 lørdag 28. og søndag 29. september

CYAN studio, Jens Bjelkes gate 13, 0562 Oslo