Back to All Events

Oslo Fotobokfestival - CYAN fotobokkafé


CYAN studio deltar med eget event som satelitt på det offisielle programmet under Fotobokfestival Oslo, arrangert av Forbundet Frie Fotografer.

Fotobok kafé
-Fotostudioet er gjort om til en fotobokkafè der vi har invitert inn en serie fotografer til å presentere sine fotobokprosjekter som er ferdigstilt eller under arbeid.

Årets tema er den selvpubliserte fotoboken.
Selv om mange ønsker seg et forlag eller institusjon som utgiver ender de fleste fotografer opp med å produsere og gi ut fotoboken sin selv. I denne prosessen har fotografen en frihet til å definere tema og utførelse og under fotobokfestivalen vil vi presentere lanseringen av 4 fotobøker med variert bakgrunn og innhold.

Til vår fotobokkafé har vi invitert inn fotografer til å lansere sine nye fotobøker under fotobokfestivalen.
I tillegg til en langhelg med lanseringsfester blir det utstillinger, foredrag, workshop, debatter og gode muligheter for diskusjon om fotobokens potensiale for å få vist sine personlige prosjekter.


Fotobøkene som skal lanseres er:
-19.august ”Teller bare én”
publisert som et samarbeidsprosjekt mellom fotografene Anna Rogneby, Ivo Ek og Synne Linge Trygstad.
-20.august “husker du?”
laget av fotograf Leah Solomons med utgangspunkt i et håndlaget skoleprosjekt.
-21.august “Waiting for a butterfly to fart”
satt sammen fotograf Emil Kjærnli fra hans vinnerprosjekt ved Tidsskriftet Fotografi sin Portfoliopris.
-22.august “Overgangskvinner”
jobbet frem fra en serie portretter av fotograf Kirsten Randers-Pehrson.


Fotobokkafèen er åpen under hele åpningstiden, med både kafé, bokhandel og utstiling. Her blir det mulig sitte ned med en kopp kaffe eller CYAN hjemmebrygg og mulighet til å kjøpe bøker rett fra fotografene og gjøre kupp i vårt billigsalg fra CYAN studio sin egen fotoboksamling

Fotobokkafé 19.-22.august hver dag kl 14 - 21
Månedens brygg ”Hardcover Pils ” - et lyst men intenst smaksterkt brygg med tørrhumle og rips.

Tider for de forskjellige fotografenes arrangement finner du på menyen under her.


Programmet vil oppdateres frem mot festivalen
CYAN fotobokkafé 19-22.august - kl 14-21.


Program for foredrag på FotobokKafé:

Torsdag 19.08
“Teller bare én” - av Synne Linge Trygstad, Ivo Ek og Anna Rogneby
I lykkelandet Norge er den behagelige hverdagen alt vi kjenner til. Vi blir fortalt at våre sukkerspinndrømmer er innen rekkevidde, og fokuset rettes mot selvrealisering og prestasjoner. Men under overflaten enses en flat følelse av tomhet og frustrasjon. Knekkebrødsmulene på kjøkkenbordet feies bort til fordel for dyr champagne. Er det bare høydepunktene og det ekstraordinære som teller?
kl 12-22 Utstilling :
-Bilder fra boka og prosjektet
kl 18-19 Foredrag:
Samtale mellom fotograf Felix Falck-Næss og kunstnerene Anna Rogneby, Synne Linge Trygstad og Ivo Ek, om bok og tema. Med boksignering med salg etterpå.
kl 19-22 Boklanseringsfest:
Feiring og boksalg

Fredag 20.08
”husker du?” - av Leah Solomons

Det er noe som er så spesielt med minner. Hvert enkelt minne er nesten som en hemmelighet bare noen få mennesker kjenner til, som blir skapt uten at man egentlig er klar over det selv. Måten man kan gjenoppleve en distinkt følelse og bli transportert tilbake til en annen tid er så fint, og så intimt.

I dette prosjektet har Leah Solomons lagd en anonym innsendingsportal hvor fremmede kan dele sine minner. Disse beskrivelsene har hun tatt i bruk, og deretter visualisert gjennom sine egne øyne ved bruk av et gammelt polaroidkamera.
kl 14-21 Utstilling :
-Bilder fra boka og prosjektet
kl 17-19 Workshop:
Praktisk kurs i Polaroid emulsjonsløft. Deltakere får mulighet til å prøve ut teknikken fotografen har brukt på bildene i bokprosjektet.
kl 19-21 Boklanseringsfest:
Feiring og boksalg (håndlagd opplag på kun 10 signerte eks".)

Lørdag 21.08
”Waiting for a butterfly to fart” - av Emil Kjærnli

For noen år siden flyttet jeg tilbake til tettstedet jeg vokste opp, for å arbeide som snekker. Jeg jobbet aleine og i min ensomhet levde jeg ut livet i helgene, med å bli full på en lokal bar. Fanget mellom alkohol og angst, hvor den ene følelsen av tomhet fyller opp etter den andre endte jeg opp gråtende aleine i senga, med et rop om hjelp som bare kunne kommuniseres til venner som måtte ha minst fem øl innabords før de kunne se meg i øynene. Igjen og igjen ble de samme feil gjentatt med de etterfølgende samme løsningene, hver dag. Gjennom denne tida tok jeg også bilder av venner, meg selv og stedet vi bodde. Men jeg husker ikke noe av det som skjedde selv.

kl 14-22 Utstilling :
-Bilder fra boka og prosjektet
kl 18-19 Foredrag:
Samtale mellom Dev Dhunsi og Emil Kjærnli om boken, bokens tematikk og prosessen rundt det å lage fotobok.
kl 19-22 Boklanseringsfest:
Feiring og boksalg

Søndag 22.08
”Overgangskvinner” - av Kirsten Randers-Pehrson

I en verden som omfavner og fremelsker de unge og vakre, kan det oppleves nærmest skamfullt å bli eldre. Det er mange myter om kvinner i overgangsalderen: De er hissige, over-emosjonelle, aseksuelle og uattraktive.
Overganger i livet innebærer forandring som påvirker identitet og vante roller. Det kan være sårbare men også spennende perioder.
Boka Overgangskvinner, består av 18 intervjuer og portrett.  Gjennom kvinnenes egne historier går vi bakenfor fordommer og gamle forestillinger om å være i denne alderen. Kvinnene er fotografert i soverommet, et rom som i tillegg til søvn, forbindes med sex, unnfangelse og fødsel. Med soverommet som ramme, ønsker Kirsten Randers-Pehrson å belyse og konfrontere myter knyttet til seksualitet og overgangsalder.

kl 13-21 Utstilling :
-Bilder fra boka
kl 18-19 Bokbad:
Møt fotografen og boksignering med boksalg
kl 19-22 Boklanseringsfest:
Feiring og boksalg