Back to All Events

More somehow - fotografier av Stig Marlon Weston og Meggan Gould

CYAN galleri viser utstillingen “More somehow” med fotografier og bokpresentasjon av Stig Marlon Weston og Meggan Gould
Fotografiene i boken “More Somehow» er laget som dobbelteksponeringer i et samarbeid mellom de to fotografene Weston (NO) og Gould (US). Etter et tilfeldig og kort møte i 2008 startet de et samarbeidsprosjekt i 2013 og holdt på i 6 år før de møttes igjen for å sortere gjennom fotografiene.


På avstand har de to fotografene utforsket hvordan de kan lage fotografier sammen istedet for hver for seg og alene som fotograf. Gjennom en prosess der de har delt film og gjort dobbelteksponeringer sammen i blinde har de endt opp med fotografier som helt bokstavelig har to fotografer.
Denne utstillingen viser bilder fra prosjektet, og boka som kom ut av det.


Stig Marlon Weston (f. 1974) arbeider med mange forskjellige typer fotografi, og er særlig opptatt av eksperimentelt og prosessdrevet fotografi. Han har studert fotografi ved yrkesfagskolen i Norge og arbeidet som fotograf innen reklame og informasjon, men har de siste 10 årene arbeidet mest med egne kunstprosjekter. Weston har tidligere stilt ut ved bl.a. Høstutstillingen og Østlandsutstilling i tillegg til gallerier og fotofestivaler i inn og utland. Han er også daglig leder av CYAN studio.

Meggan Gould (f. 1976) bor i Albuequerque, USA og er professor i fotografi ved universitetet i New Mexico. Hun har fordypet seg i fotografiets materialitet og utforsker det gjennom tilsynelatende enkle bilder som fremviser de omstendelige prosessene som omgir den fotografiske avbildningen, enten det er analogt eller digitalt basert. Gould har stilt ut ved en rekke gallerier og museer i USA og gitt ut boka “Sorry, No pictures” som en filosofisk utlegning om sitt forhold til mediet.




Åpent 14. januar kl 12 - 18
Kunstnersamtale kl 15 - 16 (in English / på engelsk)

Earlier Event: January 7
Mørkeromsgalleri - januar 2024
Later Event: January 28
Mørkeromsintro 101