CYAN folio

CYAN folio 2018 - reviewere


CYAN folio er Norges første profesjonelle portfoliovisning for fotokunstnere og fotografer, arrangert sammen med en gruppeutstilling av alle fotografene som deltar.

Etter en åpen innsending av søknader med bilder og prosjektbeskrivelse vil 30 nominerte fotografer få mulighet til å vise sin portfolio i helhet i 1 til 1 møter med inviterte reviewere under en portfoliovisning.

Utstillingen vil foregå i CYAN galleri 25.februar - 4.mars.
Portfoliovisningen vil foregå i møtelokalet til coworking kafèen Skippergata 22, lørdag 3.mars kl 12-18.


Når du sender inn din søknad om å delta setter du samtidig opp en ønskeliste med noen av reviewerene du helst vil ha møter med.
Alle reviewerene vil få samme mulighet til å ønske seg møter med noen av de deltakende fotografene. 
Basert på disse ønskene setter vi sammen en timeplan for hver fotograf.
Alle deltakerne får møter med minst 6 forskjellige reviewere.
Hvert møte vil være på 20 minutter og de vil fordeles utover dagen slik at du får god tid til å også møte de andre fotografene som deltar og kanskje også få ekstra møter med reviewere utenom deres ordinære dagsprogram.
Her finner du flere tips og råd til deg som ønsker å få mest mulig ut av portfoliovisningen.


De inviterte reviewerene vil også utgjøre utstillingens fagjury

aCurator - Julia Graham, presentert av NORDphotography
Julie er en aktiv portfolio reviewer for American Society of MEdia Photographers, Photo NOLA, Photolucida og skribent for PDNś Emerging Photographer, PDN EDU og Huffington Post. Hun driver aCurator magazine og blog og har blitt listet av British Journal of Photography og LIFE som en av de viktigste formidlerne og trendspotterne innen utviklingen av fotografiet i dag. Julie rådgir, redigerer og kritiserer fotografi innen alle mulige stilarter og nivåer. Sammen med NORDphotography holder hun workshops i presnetasjon, branding og marketing for fotografer, blant annet en workshop som holdes under uka med CYAN folio.
www.acurator.com

Balder Galleri - Ole Buenget
www.galleribalder.com

Debris Fanzine - Hilde Honerud & Nina Toft
www.debrisfanzine.com

Eva Løveid Mølster
www.evabout.blogspot.no

Fotografi - Pål Otnes
Pål Otnes er redaktør i Forlaget Fotografi og har tidligere hatt ansvar for redesign og redaksjonell omlegning av blad og nettsider. Han vil fra 2018 ha ansvaret for en ny satsning på fotobøker og forlagets digitale plattformer. Pål har tidligere arrangert workshops, utstillinger og vært involvert i publisering av fotobøker og magasiner, og er nå også medlem av kunstnerisk råd på fotofestivalen Nordic Light. Fotografi jobber for å fremme norsk og nordisk fotografi gjennon blad, bøker og digitale kanaler og er alltid på utkikk etter nye og spennende talenter.
www.fotografi.no

Fotograf - Ole Marius Jørgensen
Ole M Joergensen(1976) er kunstfotograf med en rekke utstillinger og representasjoner fra Norge og utlandet. Han har utdannelse fra både film og foto. Jobber med historieformidling-fortelling og iscenesatte bilder. Han ønsker å hjelpe fotografer med tilbakemeldinger på komposisjon, uttrykk, bruk av lys og veien videre.
www.olemariusphotography.com

Fotograf - Terje Abusdal
Terje Abusdal er en visuell historieforteller fra Evje i Setesdal, nå bosatt i Oslo. Han har bakgrunn fra Danmarks journalisthøyskole i Århus, og jobber hovedsakelig med uavhengige prosjekter i grenselandet mellom fakta og fiksjon. Terjes historie om skogfinnene – Slash & Burn – vant årets Leica Oskar Barnack Award, samt Fotogalleriets Nordic Dummy Award. Han publiserte sin første fotobok, Radius 500 Metres i 2015, samme år som han var med i Norwegian Journal of Photography.
www.terjeabusdal.com

 

 

 

 

 

 

Muun gallery - Bård Ek
www.muungallery.com

Nordic Art Issue - Alexandra Eldby
Nordic Art Issue er en plattform som selger samtidskunst over nett med fokus på synlighet for kunstnere og tilgjengelighet for kjøpere. Deres mål er å skape en samlet arena for nordiske kunstnere hvor kunstnerne får eksponering samtidig som det er enkelt for kjøpere å oppdage nye talenter. De fokuserer på kvalitet, originalitet og variasjon i utvalget de tilbyr, og håndplukker derfor kun et begrenset antall kunstnere.  Nordic Art Issue er åpne for ulike typer fotografer/bilder, men det kan være særlig interessant med fotografer som kombinerer flere medier.
www.nordicartissue.com

Nordic Light Festival of Photography -
www.nle.no

NORDphotography - Elisabeth Nordeng Aanes
www.nordphotography.com

piQmo - Paula Lidström
Paula Lidström driver fotogalleriet piQmo. Hun er utdannet kunsthistoriker og har i tillegg en bakgrunn fra design ved ESMOD, Paris. PiQmo står for det tidløse samtidige kunstfotografiet og komplementeres snart med søstergalleriet MypiQ som vil fokusere på det visuelt yngre og mer trendy der fotografene våger teste nye uttrykk, tanker og kanskje blandede medier. piQmo søker fotografier som krever litt mer av betrakteren, fotografier som får folk til å stanse og se en gang til. Personlig trekkes Paula ofte til fotografi med litt mystikk og mørke. Ellers er hun åpen for å se och granske alle typer av fotografi og mener at fotografer tjener på ærlig feedback og konstruktiv kritikk.
www.piqmo.com

Preus Museum - Pål Henrik Ekern
www.preusmuseum.no

Qvale galleri - Morten Qvale
www.qvalegalleri.no

Uncertain States Scandinavia - Astrid, Charlie, Tor
Uncertain States Scandinavia er et kunstprosjekt og fellesskap der fotografer stiller ut sine prosjekt och fotografier i avisform som distribueres till gallerier, skoler, museum och bibliotek i Skandinavia. UCSS er en gratisavis som fokuserer på linsebasert kunst av alle slag, og vil stå i midten av alle ulika sjangre av fotografi. De ser etter folk som utrykker seg på ulike sett gjennom bilder och tekst og er derfor intressert i å se alla typer av kunstnere som velger å bruke fotografi.
www.ucsscandinavia.com

 

 

 

 


Arrangementet er støttet av CYAN folio sine supersnille sponsorer

Imaging by FotoPhono produserer print og montering og rollups og boards og seil og bildeinstallasjoner og bøker og magasiner og alt mulig en fotograf kan ønske seg og ikke minst også prisen til beste portfolio under CYAN folio! 

NORDphotography er i våre øyne det kuleste workshopsenteret for fotografi i Norge. De arrangerer den fantastiske workshopen "Branding, presenting and marketing your work" med fotoformidlingsguruen Julia Graham hos CYAN studio under utstillingsuka, for deg som ønsker å møte opp forberedt til portfoliovisningen.  Ellers flyr de inn internasjonale fotograf superstjerner for å holde kurs i indre Trøndelag for blant annet vinneren av "Utdanningsprisen" under CYAN folio!

Studio Technika er den trivelige fotolaben på Grünerløkka som både printer og monterer alt mulig fotografisk i tillegg til å opprettholde den analoge tradisjonen med både filmfremkalling og mørkeromskopiering for kunder som vinneren av "Analogprisen" under CYAN folio!

Interfoto er fotoutstyrsparadiset på Skøyen der alt du kan drømme om av avanserte tekniske duppeditter og bitte små reservedeler kan skaffes til veie. Og om du ikke har lyst til å kjøpe noe med en gang så kan du jo alltids leie det først, slik som vinneren av "Utstyrsprisen" under CYAN folio!

Landskrona fotofestival har på et par år blitt den beste svenske fotofestivalen, med visninger av både gamle superstjerner og helt nyoppdagede stjerneskudd. I tillegg har de en fantastisk internasjonal protfoliovisning som et sentralt arrangement der blant annet en nominert  til "Festivalprisen" fra CYAN folio skal delta!

Nordic Light Festival er det vakreste vestlandseventyret du kan oppleve som fotograf i Norge. En mengde utstillinger, foredrag og møtepunkter arrangeres i løpet av en hektisk festivaluke der blant annet en nominert til "Festivalprisen" fra CYAN folio skal delta!

Japanphoto-Cewe er den utrolig hyggelige fotobutikken vi bruker for alt fra å printe flyere til utstillingsbilder, blant annet de du vil se på portfolioutstillingen og til vinneren av "Publikumsprisen" under CYAN folio!

Preus museum er det nasjonale fotomuseet i Norge med både en svimlende stor kamerasamling, ufattelig rikholdig fotosamling og ikke minst et så vakkert bibliotek at vi aldri har lyst til å gå hjem igjen når vi besøker det. Slik som du sikkert også vil oppleve under neste Fotografiets dag når vinneren av "Publikumsprisen" under CYAN folio skal stille ut der!

Skippergata 22 er Oslos triveligste nye vegetarkafè der vi ikke bare nyter et bredt tilbud av god mat og drikke, men også liker å bruke som et møtested, slik som under CYAN folio når vi arrangerer vår portfoliovisning der!


CYAN folio er støttet av våre snille snille sponsorer

CYAN folio er støttet av våre snille snille sponsorer