CYAN folio

CYANlogoFOLIO-logoweb.jpg

 

 

 

CYAN folio 2018 - reviewere


CYAN folio er en åpen møteplass for fotokunstnere og fotografer med en gruppeutstilling og en portfoliovisning.

Etter en åpen innsending av søknader med bilder og prosjektbeskrivelse vil 30 nominerte fotografer få innsendte verk stilt ut på en gruppeutstilling og muligheten til å vise sin portfolio i helhet i 1- til-1 møter med inviterte reviewere under en tilhørende portfoliovisning.

Utstillingen vil foregå i CYAN galleri 25.februar - 4.mars.
Portfoliovisningen vil foregå i møtelokalet til coworking kafèen Skippergata 22, lørdag 3.mars kl 12-18.


Når du sender inn din søknad om å delta setter du samtidig opp en ønskeliste med noen av reviewerene du helst vil ha møter med.
Alle reviewerene vil få samme mulighet til å ønske seg møter med noen av de deltakende fotografene. 
Basert på disse ønskene setter vi sammen en timeplan for hver fotograf.
Alle deltakerne får møter med minst 6 forskjellige reviewere.
Hvert møte vil være på 20 minutter og de vil fordeles utover dagen slik at du får god tid til å også møte de andre fotografene som deltar.
Arrangementet vil være åpent for andre som ønsker å kikke innom og møte fotografene som deltar.
Her finner du flere tips og råd til deg som ønsker å få mest mulig ut av portfoliovisningen.


De inviterte reviewerene vil også utgjøre utstillingens fagjury
Listen med reviewere vil oppdateres frem til vi åpner søknadsskjemaet 1.desember

aCurator - Julia Graham, presentert av NORDphotography
Julie er en aktiv portfolio reviewer for American Society of Media Photographers, Photo NOLA, Photolucida og skribent for PDNś Emerging Photographer, PDN EDU og Huffington Post. Hun driver aCurator magazine og blog og har blitt listet av British Journal of Photography og LIFE som en av de viktigste formidlerne og trendspotterne innen utviklingen av fotografiet i dag. Julie rådgir, redigerer og kritiserer fotografi innen alle mulige stilarter og nivåer. Sammen med NORDphotography holder hun workshops i presnetasjon, branding og marketing for fotografer, blant annet en workshop som holdes under uka med CYAN folio.
Portfoliovisninger med Julia vil foregå på engelsk.
www.acurator.com

Balder Galleri - Ole Buenget & Maria Isabel Corral
Ole Buenget driver fotogalleriet Balder med fokus på fotokunst for samlere og viser utstillinger med både internasjonalt kjente fotografer og nyere norske fotokunstnere.  
www.galleribalder.com

CYAN gallerist - Moa Engelbrektsson med Andrea Gamst
Moa Engelbrektsson tar over ledelsen av visningsprogrammet til galleriet i CYAN studio i 2018, etter Andrea Gamst. CYAN galleri viser arbeidene til kjente og ukjente fotografer og fotokunstnere med målsetningen om variasjon i uttrykk og sjanger. Du skal ikke vite hva du kan forvente å se til neste utstilling, men det skal alltid presenteres noe som er interessant for et fotointeressert publikum.
www.cyanstudio.no

Debris Fanzine - Hilde Honerud & Nina Toft
Debris er en web-basert fanzine om fotografi som ønsker å diskutere mediets evne til å formidle samtiden og verden rundt oss utenfor den vanlig sfæren av politikk, økonomi og nyhetsmedier. De har fokus på kunstnere og fotografer som presenterer egne prosjekt på varierte plattformer og innen forskjellige sjangre.Debris arbeider med å utviklet fanzine-begrepet til å variere i presentasjon mellom hvert nummer, fra både trykte magasiner til utstillinger, web seminar m.m.
www.debrisfanzine.com

Eva Løveid Mølster
Eva Løveid Mølster er kunstfilosof med en spesiell interesse for kunstutdanning, og forholdet mellom kunst og kommunikasjon. Hun har bakgrunn som veileder og teoriansvarlig ved Robert Meyers kunstfotoutdanning, kurator for kunstfotoseksjonen i tidsskriftet Samtiden og fotobokansvarlig for tidsskriftet Objektiv. Hun har skrevet intervjuer og omtaler av fotokunstnere som Torbjørn Rødland, Vibeke Tandberg, Eivind Lentz og Mette Tronvoll. Løveid Mølster er for tiden rektor ved Einar Granum Kunstfagskole.
www.evabout.blogspot.no

Fotografi - Pål Otnes
Pål Otnes er redaktør i Forlaget Fotografi og har tidligere hatt ansvar for redesign og redaksjonell omlegning av blad og nettsider. Han vil fra 2018 ha ansvaret for en ny satsning på fotobøker og forlagets digitale plattformer. Pål har tidligere arrangert workshops, utstillinger og vært involvert i publisering av fotobøker og magasiner, og er nå også medlem av kunstnerisk råd på fotofestivalen Nordic Light. Fotografi jobber for å fremme norsk og nordisk fotografi gjennon blad, bøker og digitale kanaler og er alltid på utkikk etter nye og spennende talenter.
www.fotografi.no

Fotograf - Ole Marius Jørgensen
Ole M Joergensen(1976) er kunstfotograf med en rekke utstillinger og representasjoner fra Norge og utlandet. Han har utdannelse fra både film og foto. Jobber med historieformidling-fortelling og iscenesatte bilder. Han ønsker å hjelpe fotografer med tilbakemeldinger på komposisjon, uttrykk, bruk av lys og veien videre.
www.olemariusphotography.com

Fotograf - Terje Abusdal
Terje Abusdal skal (desverre for oss, men heldig for ham!) til India som invitert gjest på fotofestival, og kan defor ikke delta som reviewer lenger. God tur Terje!
Terje Abusdal er en visuell historieforteller fra Evje i Setesdal, nå bosatt i Oslo. Han har bakgrunn fra Danmarks journalisthøyskole i Århus, og jobber hovedsakelig med uavhengige prosjekter i grenselandet mellom fakta og fiksjon. Terjes historie om skogfinnene – Slash & Burn – vant årets Leica Oskar Barnack Award, samt Fotogalleriets Nordic Dummy Award. Han publiserte sin første fotobok, Radius 500 Metres i 2015, samme år som han var med i Norwegian Journal of Photography.
www.terjeabusdal.com

KODE Bergen og Forlaget Teknisk Industri - Petter Snare
Petter Snare har desverre ikke anledning til å delta som planlagt. Som direktør for KODE Kunstmuseene i Bergen, og forelegger for fotobokforlaget Teknisk Industri har Petter Snare en variert bakgrunn fra norsk kunstliv. Han har blant annet vært styreleder i Bergen Kunsthall, Bergen Assembly og Oslo Kunstforening og styremedlem i en rekke gallerier, i tillegg til å være kurator for flere utstillinger. Petter er interessert i å se større, gjennomarbeidede fotoprosjekter og gi råd innen utviklingen av egne fotobokprosjekter og kontakt med større museer og institusjoner.
kodebergen.no

KUNSTforum/Akershus Kunstsenter - Monica Holmen
Monica Holmen er prosjektkoordinator og kurator ved Akershus Kunstsenter, og medredaktør for Kunstforum, ved siden av å være en aktiv frilansskribent og -redaktør. Holmen har MA i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo, der masteroppgaven handlet om Dag Alveng og gatefotografiet. Monica følger magefølelsen og kan like alle typer fotografi og håper å få sett en god variasjon av sjangre.
kunstforum.as

Landskrona Fotofestival - Jens Friis
Fotofestivalen i sør-Sverige har på et par år blitt den beste svenske fotofestivalen, med visninger av både gamle superstjerner og helt nyoppdagede stjerneskudd. Festivalen arrangerer også en fantastisk portfoliovisning og er dyktige på å eksponere nye talenter. Jens Friis er tidligere medlem av Gallery Image i Århus, Danmark og kjent som redaktør av KATALOG - Journal of Photography&Video. Han har også bakgrunn som kurator ved Museet for Fotokunst i Odense, Fototriennale.dk og jurymedlem for flere fotopriser og magasiner.
www.landskronafoto.org

Magasinet KUNST - Lillian Reif
Lillian Reif er redaktør av magasinet KUNST, som gis ut av galleriet FineArt. Magasinet publiserer lengre intervjuer med enkeltkunstnere, informasjon om utstillinger og artikler om trender og nyheter innen alle former for kunst. Lillian er spesielt glad i fotografi og håper å få samlet seg et inntrykk av hvor mye forskjellig folk arbeider med for tiden.
www.magasinetkunst.no

Muun gallery - Bård Ek
Bård Ek har drevet Muun Gallery med målsetningen å vise uoppdagede, oppadstigende og skinnende stjerner i norsk fotografi. Galleriet er lagt på pause en stund og kommer bare til å vise pop-up utstillinger en periode, men har tidligere stilt ut både nyutdannede og godt etablerte fotografer i tillegg til å drive et printsalg med et større utvalg håndplukkede verk som fortjener visningsplass. Bård underviser også i bilde kommunikasjon ved Bilder Nordic school of photography og er selv aktiv fotokunstner med en rekke utstillinger og fotobøker på samvittigheten.
www.muungallery.com

Nordic Art Issue - Alexandra Eldby
Nordic Art Issue er en nettbasert plattform som selger samtidskunst over nett med fokus på synlighet for kunstnere og tilgjengelighet for kjøpere. Nettgalleriet fokuserer på kvalitet, originalitet og variasjon i utvalget de tilbyr, og håndplukker derfor kun et begrenset antall kunstnere på tvers av ulike medier.
www.nordicartissue.com

Nordic Light Festival of Photography - Ingunn Strand & Katrine Øvstegård
Nordic Light har et solid rykte som en av de viktigste fotofestivalene i Europa. I løpet av noen vårdager samles internasjonale fotolegender, fremadstormende fotografer, fotofagsstudenter og andre fotointeresserte i den intime og sjarmerende kystbyen Kristiansund for deling av kunnskap, inspirasjon og livshistorier. På programmet står alt fra foredrag, fotoutstillinger og workshops til gallerisamtaler, boksigneringer, portfolio reviews, morgenfilm og talkshows. Morten Krogvold har vært kunstnerisk leder siden oppstarten i 2006.
www.nle.no

NORDphotography - Elisabeth Nordeng Aanes
Elisabeth Nordeng Aanes har lang erfaring som rådgiver og mentor for fotografer gjennom å ha startet og drevet workshopsenteret NORDphotography og SAGA i mange år. Hun har også jobbet for kjente fotografer som Joyce Tennyson og William Wegman og assistert ved The Polaroid Studio NYC. Hun kuraterer utstillingene ved SAGA galleri og har selv stilt ut egne fotografier ved bl.a.Trondheim Kunstforening, DogA i Oslo, The Photo Disitrict Gallery i NYC og Maine Center for Contemporary Art. Aanes er vant til å gi direkte tilbakemeldinger og vil gjerne diskutere innhold og intensjon sett i forhold til presentasjon og bakgrunn for fotoprosjekter.
www.nordphotography.com

piQmo - Paula Lidström
Paula Lidström driver fotogalleriet piQmo. Hun er utdannet kunsthistoriker og har i tillegg en bakgrunn fra design ved ESMOD, Paris. PiQmo står for det tidløse samtidige kunstfotografiet og komplementeres snart med søstergalleriet MypiQ som vil fokusere på det visuelt yngre og mer trendy der fotografene våger teste nye uttrykk, tanker og kanskje blandede medier. piQmo søker fotografier som krever litt mer av betrakteren, fotografier som får folk til å stanse og se en gang til. Personlig trekkes Paula ofte til fotografi med litt mystikk og mørke. Ellers er hun åpen for å se och granske alle typer av fotografi og mener at fotografer tjener på ærlig feedback og konstruktiv kritikk.
www.piqmo.com

Preus Museum - Pål Henrik Ekern
Preus museum skal som det nasjonale museet for fotografi være ledende innen det fotografiske feltet, både nasjonalt og internasjonalt. Museet driver en aktiv formidling for å spre kunnskap om alle sider ved fotografiet og delta i den offentlige debatten omkring fotografiets bruk og betydning i samfunnet. De setter opp alt fra historiske utstillinger med utgangspunkt i egen samling til store internasjonale utstillinger og presentasjoner av nye norske fotografer. Fotografiets dag organiseres i august hvert år og i 2018 utvides programmet til en tre dagers festival som sikter på å vise bredden i det norske fotografiet. Pål Henrik Ekern er ansvarlig for utstillingene til de eksterne utstillerne på fotografiets dager.
www.preusmuseum.no

Qvale galleri - Morten Qvale
Morten Qvale er selv en kjent fotograf med bakgrunn fra den internasjonale motebransjen. Qvale galleri viser ny og klassisk fine art fotografi og henter inn utstillinger med kjente internasjonale fotografer i tillegg til å vise både godt etablerte og nye norske fotokunstnere. 
www.qvalegalleri.no

Shoot Gallery - Helene Gulaker Hansen
Helene Gulaker Hansen driver fotogalleriet Shoot Gallery i Oslo. Med fokus på ny fotokunst viser de både etablerte internasjonale navn og nyoppdagede norske fotografer. Helene er interessert i å se ferdige prosjekter klare for å stilles ut og har en forkjærliget for større analoge serier med et gjennomarbeidet uttrykk og følelse.
www.shootgallery.no

Tronsmo Bokhandel - Jorunn Rike
Jorunn Rike er ansvarlig for fotobokavdelingen på legendariske tronsmo bokhandel i Oslo. Med oversikt over fotobokmarkedet sett fra den andre siden av produksjonslinja kan hun gi tilbakemeldinger på fotobokprosjekt og sammenligne med andre bøker som allerede finnes der ute.
www.tronsmo.no

Uncertain States Scandinavia - Astrid Gjersøe Skåtterød, Charlie Fjätström, Tor Simen Ulstein
Uncertain States Scandinavia er et kunstprosjekt og fellesskap der fotografer stiller ut sine prosjekt och fotografier i avisform som distribueres till gallerier, skoler, museum och bibliotek i Skandinavia. UCSS er en gratisavis som fokuserer på linsebasert kunst av alle slag, og vil stå i midten av alle ulika sjangre av fotografi. De ser etter folk som utrykker seg på ulike sett gjennom bilder och tekst og er derfor intressert i å se alla typer av kunstnere som velger å bruke fotografi.
www.ucsscandinavia.com


Forjuryeringen gjøres i samarbeid med Henie Onstad Kunstenter

HOK-logo.jpg

Høsten 2017 startet Henie Onstad Kunstsenter en omfattende og langsiktig satsing på fotografi. Slik vil kunstsenteret skape unike fotoutstillinger, økt engasjement og kunnskap om fotografi som kunstform. Gjennom en ambisiøs femårig utstillings- og formidlingsplan reetablerer kunstsenteret sin posisjon som et sted for det fotografiske uttrykket. Satsingen vil bli et viktig supplement til eksisterende visningsarenaer som prioriterer det fotografiske utrykket i Norge i dag. I de kommende årene vil Henie Onstad utvikle utstillinger, seminarer, workshops og undervisningsprogram med blikk for yngre talenter, etablerte fotografer og historiske legender. Juryeringen vil gjøres av formidlingsleder Camilla Sune som har arbeidet ved Kunstsenteret i snart 10 år og har hovedfag i foto fra Bergen.


CYAN folio er støttet av Norske Fagfotografers Fond i tillegg til våre supersnille sponsorer:

Imaging by FotoPhono produserer print og montering og rollups og boards og seil og bildeinstallasjoner og bøker og magasiner og alt mulig en fotograf kan ønske seg, og ikke minst også prisen til beste portfolio under CYAN folio! 

NORDphotography er i våre øyne det kuleste workshopsenteret for fotografi i Norge. De arrangerer den fantastiske workshopen "Branding, presenting and marketing your work" med fotoformidlingsguruen Julia Graham hos CYAN studio under utstillingsuka, for deg som ønsker å møte opp forberedt til portfoliovisningen.  Ellers flyr de inn internasjonale fotograf superstjerner for å holde kurs i indre Trøndelag, for blant annet vinneren av "Utdanningsprisen" under CYAN folio!

Studio Technika er den trivelige fotolaben på Grünerløkka som både printer og monterer alt mulig fotografisk i tillegg til å opprettholde den analoge tradisjonen med både filmfremkalling og mørkeromskopiering for kunder, slike som vinneren av "Analogprisen" under CYAN folio!

Interfoto er fotoutstyrsparadiset på Skøyen der alt du kan drømme om av avanserte tekniske duppeditter og bitte små reservedeler kan skaffes til veie. Og om du ikke har lyst til å kjøpe noe med en gang så kan du jo alltids leie det først, slik som vinneren av "Utstyrsprisen" under CYAN folio får muligheten til!

Landskrona fotofestival har på et par år blitt den beste svenske fotofestivalen, med visninger av både gamle superstjerner og helt nyoppdagede stjerneskudd. I tillegg har de en fantastisk internasjonal protfoliovisning som et sentralt arrangement, der blant annet en nominert  til "Festivalprisen" fra CYAN folio skal delta!

Nordic Light Festival er det vakreste vestlandseventyret du kan oppleve som fotograf i Norge. En mengde utstillinger, foredrag og møtepunkter arrangeres i løpet av en hektisk festivaluke, der blant annet en nominert til "Festivalprisen" fra CYAN folio skal delta!

Japanphoto-Cewe er den utrolig hyggelige fotobutikken vi bruker for alt fra å printe flyere til utstillingsbilder, blant annet de du vil se på portfolioutstillingen og på utstillingen til vinneren av "Publikumsprisen" under CYAN folio!

Preus museum er det nasjonale fotomuseet i Norge med både en svimlende stor kamerasamling, ufattelig rikholdig fotosamling og ikke minst et så vakkert bibliotek at vi aldri har lyst til å gå hjem igjen når vi besøker det. Slik vil sikkert du også oppleve det under neste Fotografiets dager, der vinneren av "Publikumsprisen" under CYAN folio skal stille ut!

Skippergata 22 er Oslos triveligste nye vegetarkafè der vi ikke bare nyter et bredt tilbud av god mat og drikke, men også liker å bruke som et møtested, slik som under CYAN folio når vi arrangerer vår portfoliovisning der!


CYAN folio er støttet av våre snille snille sponsorer

CYAN folio er støttet av våre snille snille sponsorer