CYAN folio

CYANlogoFOLIO-logoweb.jpg

 

 

 

CYAN folio 2018


Velkommen til Norges første profesjonelle portfoliovisning for fotokunstnere og fotografer!
Portfoliovisningen organiseres sammen med en juryert gruppeutstilling, hvor alle deltakerene er med i konkurransen om sponsorstøttede priser til en verdi av over 30 000,-.

CYAN folio er en møteplass for fotografer og fotokunstnere der de på en portfoliovisning får knyttet kontakter med fagfolk som kan formidle verkene deres til et større publikum, samtidig som de får sett og diskutert hverandres prosjekter under arbeid, på en felles utstilling.
Dette er en mulighet til å få vist og diskutert portfolioen din med steder som blant annet Shoot Gallery, Galleri Balder og Qvale Galleri, utgivere som Fotografi, KUNSTforum og Debris fanzine og formidlere som Nordic Light Festival, Landskrona Fotofestival og Preus Museum og mange flere.
  

Det er gratis å sende inn søknad for å delta. Priser til de beste prosjektene vil deles ut av en fagjury, en deltakerjury og til publikumsfavoritten.

- Søknaden skal inneholde 4 bilder og en kort prosjektbeskrivelse fra en bildeserie som kan presenteres på portfoliovisningen.

- 30 innsendte prosjekter inviteres til å delta på utstillingen og portfoliovisningen, etter en forjuryering. Søkerene får beskjed en måned før utstillingsåpning om de har blitt antatt og må da betale et deltakergebyr på 800,- for å bekrefte sin deltakelse. Alle deltakende fotografer får minst 6 personlige møter med et utvalg av de 20 inviterte reviewerene.

- Antatte fotografer får sine 4 innsendte bildene kostnadsfritt printet opp og stilt ut sammen med sin prosjektbeskrivelse.

- Alle utstilte prosjekter er med i konkurransen om de sponsorstøttede prisene som deles ut av juryen.

 

 

Forjuryeringen gjøres i samarbeid med Henie Onstad Kunstenter

HOK-logo.jpg

Høsten 2017 startet Henie Onstad Kunstsenter en omfattende og langsiktig satsing på fotografi. Slik vil kunstsenteret skape unike fotoutstillinger, økt engasjement og kunnskap om fotografi som kunstform. Gjennom en ambisiøs femårig utstillings- og formidlingsplan reetablerer kunstsenteret sin posisjon som et sted for det fotografiske uttrykket. Satsingen vil bli et viktig supplement til eksisterende visningsarenaer som prioriterer det fotografiske utrykket i Norge i dag. I de kommende årene vil Henie Onstad utvikle utstillinger, seminarer, workshops og undervisningsprogram med blikk for yngre talenter, etablerte fotografer og historiske legender. Juryeringen vil gjøres av formidlingsleder Camilla Sune som har arbeidet ved Kunstsenteret i snart 10 år og har hovedfag i foto fra Bergen.

 

Under utstillingsuka vil det arrangeres en workshop med kursleder Julie Grahame (US) i regi av workshopsenteret NORDphotography.

Kurset "It´s shot, now what?!" - Branding, presentation and marketing for photographers har separat påmelding og krever ikke deltakelse under CYAN folio. 
Les mer om workshopen her.

 

 

Priser til en samlet verdi av over 30000,- skal deles ut til de beste prosjektene som presenteres.

Fagjuryen bestående av de inviterte reviewerene velger ut en hovedvinner og 3 nominerte fotografer.

"Beste portfolio" tildeles fagjuryens hovedvinner.
Prisen er gitt av CYAN galleri og Imaging by FotoPhono

Vinneren får en separatutstilling hos CYAN galleri i 2018. Utstillingen skal ta utgangspunkt i portfolioen og er sponset av FotoPhono Imaging. Prisen inkluderer produksjon av et opplag på 5 profesjonelt produserte portfolioer til en verdi av ca 8000,-

"Utdanningsprisen" tildeles en nominert av fagjuryen.
Prisen er gitt av NORDPhotography

Prisen består av et gavekort på kurs og workshop-deltakelse hos NORDphotography til en verdi av kr. 6900,-

"Utstyrsprisen tildeles en nominert av fagjuryen.
Prisen er gitt av Interfoto

Stipendet består av gavekort på leie av utstyr hos Interfoto til en verdi av kr. 5000,-

"Analogprisen" tildeles en nominert av fagjuryen.
Prisen er gitt av StudioTechnika

Stipendet består av gavekort på kr 5000.- som kan brukes på filmfremkalling eller analog kopiering hos fotolabben Studio Technika i Oslo.

Deltakerjuryen velger ut 2 nominerte til en av prisene.
Alle deltakende fotografer inviteres til et kveldsmøte under utstillingen for å diskutere og juryere de utstilte prosjektene.

"Festivalprisen" tildeles deltakerjuryens nominerte.
Prisen er gitt av fotofestivalene Landskrona Fotofestival og Nordic Light

Prisen består av festivalpass og deltakelse ved Nordic Light Festival og Landskrona Fotofestival og portfoliovisningene deres, til en samlet verdi av ca 5000,-

 

Publikum ved utstillingen inviteres til å stemme på sitt favorittprosjekt og slik juryere utstillingen.
"Publikumsprisen" tildeles fotografen som har fått flest stemmer av publikum.
Prisen er gitt av
CYAN salong, Preus Museum og Cewe/Japanphoto Pro.
Vinneren får utstillingsplass ved CYAN salong og på Fotografiets Dag på Preus Museum, i løpet av 2018. Produksjonen av utstillingen er sponset av Cewe/Japanphoto Pro til en verdi av 5000,-

 

 

CYAN folio 2018 vil foregå 25. februar - 4. mars

15/1 kl 24 Søknadsfrist
15/1-20/1 Juryering av innsendte søknader
 25/1 Beskjed til søkere om de har kommet med sendes ut
25/2 kl 18-21 Åpning av utstilling med foredrag og artist talk ( i CYAN galleri)
26/2-4/3 kl 12-17 Utstillingen er åpen ( i CYAN galleri)
26/2-2/3 Workshop med NORDphotography/Julie Graham (egen påmelding) ( i CYAN galleri)
2/3 kl 20-21 Deltakerjurymøte ( i CYAN galleri)
3/3 kl 12-18 Portfoliovisning (i Skippergata 22)
3/3 kl 19-23 Utdeling av priser og fest( i CYAN galleri)

 

 
CYAN folio er støttet av våre snille snille sponsorer

Vi takker for interessen fra Henie Onstad Kunstsenter i å se gjennom innsendte søknader, støtten gitt av Norske Fagfotografers Fond og alt våre utrolig flinke og snille samarbeidspartnere bidrar med til arrangementet!
Imaging by FotoPhono, Studio Technika, Japanphoto-Cewe, Skippergata 22, Preus museum, Landskrona Fotofestival, Nordic Light Festival, NORDphotography, Interfoto