Vi takker for en finfint gjennomført CYAN folio

CYAN folio 2018 gikk av stabelen 25/2-4/3. 
Arbeidene til 30 forskjellige fotografer var samlet i galleriet til en utstilling som viste et utsnitt av deres portfolioer. Etter en lang uke med utstilling og foredrag på CYAN galleri gjennomførte vi en særdeles vellykket portfoliovisning for de deltakende fotografene lørdag 3.mars. før vi hadde fest og prisutdeling til beste portfolioer om kvelden.
20 inviterte reviewere fra gallerier, fotomagasiner og festivaler var invitert til å gi tilbakemeldinger og kritikk på fotografenes portfolioer, i personlige møter med deltakerne.

Det ble mange fine møter mellom reviewere og fotografer i løpet av dagen. På tross av et stramt tidsskjema og raske overganger mellom møtene var det mange av deltakerne som benyttet denne dagen til å også bli bedre kjent med hverandre. Reviewerene hadde et ennå tettere møteprogram enn fotografene men gav tydelig uttrykk for hvor imponert de var over den høye kvaliteten på arbeidene som ble vist og glade for muligheten til å få sett så mye nytt fotografi på et effektivt vis.

 

Tidligere i uka arrangerte vi et eget kveldsmøte for fotografene der de fikk diskutere utstillingen og hverandres portfolioer, for selv å juryere seg frem til to vinnere av Festivalprisen.
Diskusjonen gikk høylytt men sivilisert og vår inviterte gjest og forjury, formidlingsleder Camilla Sune fra Henie Onstad Kunstsenter satte pris på engasjementet hun opplevde.  Etter å ha gått gjennom flere kandidater endte juryen opp med å premiere fotograf Chris Andrè Aadland og Pavlina Lucas favoritter som fikk hver sin pris.


Som arrangører vil vi skryte av alle deltakernes arbeid og takke for en godt gjennomført portfoliovisning der reviewerene ønsket å berømme så mange gode prosjekter og gjennomførte fotoserier.
Samtidig er vi stolte over å kunne presentere ikke bare veldig verdige vinnere men arbeidene til alle de dyktige fotografene som deltok. Våre gratulasjoner går ut til alle sammen og vi håper virkelig vi får sett mer av deres arbeider fremover!