Back to All Events

Pierre Chaussy: Ved veien


  • Cyan :studio 13A Jens Bjelkes gate Oslo, Oslo, 0562 Norway (map)

Chaussy sine fotografier, som består av bilder tatt i sporadiske serier, handler om akklimatisering til en ny geografisk kontekst. Dermed er de også et forsøk på å opprette en forbindelse til hans fysiske omgivelser.
For å gjøre dette har fotografen fokusert på svært forskjellige objekter – personer, bygninger, planter – som han oppfatter som signaler han kan identifisere seg med og som hjelper ham med å finne sin plass i ukjente omgivelser.
I tillegg fører identifiseringen til en utforskelse av forestillinger om bevegelse eller mangel på det; om ensomhet, ufrivillig eller ønsket; og om grensene man opererer med. Disse bildene fanger en rolig tilstand og er ambivalente i uttrykket: Er de en flukt eller en trøst?
Gjennom en slik ambivalens formidler bildene uvissheten og noen ganger engstelsen som kan følge med en reises uendelige muligheter og hverdagens planløshet.

Vernissage fredag 27. april kl. 18–23
Åpent lørdag 28. og søndag 29. april kl. 12–18. 
Cyan :studio, Jens Bjelkes gate 13, 0562 Oslo

Earlier Event: March 23
Marianne Lind: OSLO REFLECTIONS
Later Event: May 25
Stine-Mari Falstad: Nå