Back to All Events

Stine-Mari Falstad: Nå


  • Cyan :studio 13A Jens Bjelkes gate Oslo, Oslo, 0562 Norway (map)


Stine-Mari Falstads arbeider fanger opplevelsen av tid som passerer mens livet utspiller seg rundt betrakteren. Billedlige tomrom reflekterer ønsket om å bevare noe som med sikkerhet vil forandres.

Fotografiene i denne utstillingen er et utvalg fra flere serier der øyeblikk som en gang var «nå», gjentas for hver gang det betraktes. Bildene hennes kan nytes som velkomponerte sukkertøy, dyppet i nostalgi og glasert med en lett fremtidsfrykt. Men fokuset holdes hele tiden på opplevelsen av kontinuitet under endring og de små historiene som setter dype spor i sinnets myke overflate.

-Jeg forventer ikke å flytte fjell med fotografiene mine, kommenter Falstad. -Til det er jeg ikke modig nok, og er inneforstått med at jeg ikke kan redde en ødelagt verden. For meg er det like viktig med de små historiene som betyr mye for noens liv, og som det er så altfor lett å glemme eller bare overse."

Falstad jobber gjerne innenfor ulike sjangre, men historiefortelling og personlig fotografi preger arbeidet hennes. Hun vant nylig sølv i kategorien Nykommer i Gullsnitt, Norske Reklamefotografers konkurranse for beste norske fotografi, og avslutter i år sine studier i fotografi ved Bilder Nordic i Oslo. Dette er hennes første separatutstilling.

Earlier Event: April 27
Pierre Chaussy: Ved veien
Later Event: June 29
Vibeke Erichsen: (Not) Here