Back to All Events

Vibeke Erichsen: (Not) Here


  • Cyan :studio 13A Jens Bjelkes gate Oslo, Oslo, 0562 Norway (map)

Gjennom arbeidene i utstillingen «(Not) Here» utforsker Vibeke Erichsen de mørkere sidene i et kjærlighetsforhold mellom to personer. Bildene hennes beskriver følelsene av tap og avstand på et rendyrket og samtidig komplekst vis, der fokuset er på opplevelsen av å være uten å egentlig vœre tilstede, og å være tilstede uten å kjenne tilhørighet.

De fleste opplever en eller annen gang i livet å føle avstand til partneren sin. Det kan vœre emosjonell eller fysisk avstand, de siste dagene før et forhold tar slutt, eller ved et endelig tap av den man elsker. I sine poetiske fotografier fanger Erichsen disse såre og mørke følelsene på en måte som betrakteren kan kjenne igjen og hun skaper en intim stemning mellom fotografiet og tilskuer som stenger alt annet ute. 
- “Jeg ser på meg selv som en fotopoet, og dette er min poesisamling om savn, innestengte følelser og til syvende og sist sårbar og vond kjœrlighet”, sier fotografen om sine egne bilder.

Erichsen kom tilbake ifjor fra et opphold i San Francisco der hun gikk fotolinjen på California College of the Arts. Hun jobber nå som fotograf og dette er hennes første separatutstilling I Norge.

Earlier Event: May 25
Stine-Mari Falstad: Nå
Later Event: August 17
Cyan :sommerfest (ISO 25600)