Back to All Events

Torgrim Halvari :Ukraine -more than war


  • Cyan :studio 13A Jens Bjelkes gate Oslo, Oslo, 0562 Norway (map)

Torgrim Hermansen Halvari er født og oppvokst i Vardø i Finnmark. Han har tidligere stilt ut både i Norge og i utlandet og jobber for tiden med flere større prosjekter, hvorav ett har resultert i denne utstillingen.

Bildene er tatt i Kiev og sør-øst i Ukraina. Noen bilder er oppstilte portretter, andre kjappe gatefoto og andre igjen er tatt med iPhone og bearbeidet som små dokukunstfotografier. Denne utstillingen tar utgangspunkt i at vi kan forandre ting, ved å vise hva som skjer og sette tanker i sving. Hele prosjektet er tenkt som en arena der du får se andre sider av Ukraina enn den man får servert på TV og i andre media der det meste er bare katastrofebilder, Ukraina er stort og det er kun 2-4% av landet som er okkupert, i resten av Ukraina går livet stort sett sin vante gang.

Jeg har selv jobbet nesten 10 år i konflikt og katastrofeområder. Jeg var på Sri-Lanka før, under og etter Tsunamien i 2004, i Pakistan i 2005 etter jordskjelvet der, jeg har 5 år på Balkan bak meg, og et år i Palestina, Israel og Libanon. Jeg kjenner derfor ganske godt til stressfaktorene som følger med konflikter og katastrofer og hva det gjør med folk. Derfor, når Ukraina opplevde den krisen de fortsatt går igjennom, bestemte jeg meg for å prøve å fortelle litt av den historien folk flest opplever i landet. Jeg ønsker å vise Ukraina som noe mer enn krig, sette ting litt i perspektiv.

Konflikten i Ukraina er ikke bare en lokal konflikt, men er også en brytekamp mellom øst og vest. Slike gnisninger har gjennom historien en rekke ganger satt i gang store branner, derfor kan det som i dag skjer i Ukraina skape store problemer langt utenfor landets grenser. Derfor er det viktig at vi SER Ukraina, SER Ukrainas befolkning og viser at vi ønsker en fredelig løsning på konflikten.

Vernissage 5 Desember klokken 1800

Åpent galleri kl. 12-21 resten av uken.
Foredrag, diskusjoner og happenings hver kveld 19-21

Later Event: January 26
CYAN stipendutstilling 2015