Back to All Events

Ollin: The Movement


  • CYAN salong 15 Jens Bjelkes gate Oslo, Oslo, 0562 Norway (map)

CYAN salong presenterer


Ollin: The Movement

av Guillermo Carrillo via Huesos de Obsidiana

Når et jordskjelv eller en storm rystet jorden beskrev de gamle Aztekerne denne kraften med ett enkelt ord: Ollin.

Ollin The Movement er en fundamental del av Meksikansk følelse og tankesett. Det er punktet der dualismen forenes og skaper dynamikk. Det er tradisjonen som beveger nåtiden mot fremtiden. Det er dansnens bønn, foreningen av kroppens bevegelse med takens stillhet for å transcendere til et tidsløst spirituellt plan. Alteret til Giftens Herre, Inextli Xipe Totec, er lokalisert i hjertet av Mexico by, gjennom tradisjonenell utførelse av den Aztec-Chichimecanske dansen beholder det bønnene og liturgien som bevarer tanken på den store Mexico-Tenochtitlán, det Aztekiske kongedømmets hovedstad, i live. Den tradisjonelle liturgien i førspansk tenkning er fylt med symboler og ritualer der kun foreningen av alle kreftene i samfunnet kan føre det inn i og trancendere til det spirituelle plan.

IMG_7504.JPG


Guillermo Carrillos bilder søker respektfullt å vise en del av denne konteksten gjennom å fange bevegelsene i den religiøse kunsten, Ollin.

Det fotgrafiske verket er delt inn i tre temaer:
New Year Mexica / Action: Seremoni der samfunnet konfirmerer sameksistenspakten med andre tider, annen kunnskap og andre skapninger. Tiden for å fornye seg selv, men samtidig være en del an helheten.
Quetzalli / Det gudommelige, det hellige: Fuglene representerer idealet, det høyeste stratum som kan nås. Fjærkunsten, kalt Amanteca på Nahuatl gir oss den transmutasjonen og lar oss være del av dette planet.
Tonantzin Teotokos: Seremonien til ære for Giftens Herre lar oss vitne hvordan respekt er en fundamental del av menneskelig transcendence og pillar for en holdbar og harmonisk fremtid. Seremonien er eksempel på et multietnisk og harmonisk Mexico, der Mesoamerikanere, Europeiske og Arabiske liturgier forenes på ett sted.

La denne fotoutstillingen vise at det finnes forskjellige verdener, andre refleksjoner, og at Ollin, det uendelige plan og den evige bevegelse også er en del av deg fordi alt som er menneskelig er i bevegelse.

IMG_4911.jpg

Huesos de Obsidiana er en kollektiv og frivillig non-profit plattform for tverrfaglige kunst. Den oppsto i Mexico, men har raskt krysset landegrenser via likesinnede kunstnere og har nå flere internasjonale utstillinger bak seg. Gjennom sitt arbeid er de i stand til å koble artister fra hele verden, generere et nettverk av samarbeid og ta kunst til de mest ugunstige stedene på planeten. 

Sjekk ut Huesos de Obsidiana her: https://www.facebook.com/HUESOSDEOBSIDINA/Vernissage torsdag 17. januar kl. 18
Snakkis søndag 27. januar kl. 13
Åpent tirsdag - søndag 18. - 27. januar kl 12-15
Fredag 25. januar 18-21
og ellers sporadisk åpent når det er folk på CYAN kontor

CYAN salong
Jens Bjelkes gate 15

IMG_5914.jpg
Earlier Event: January 7
Kunsten å se - et fotokurs i tre deler
Later Event: January 22
Mørkeromsintro 101