Back to All Events

"Hva har du tatt bilde av?" - en workshop i portfolioutviking og prosjektfilosofi


Hva, Hvorfor og Hvordan tenker du om fotografiene dine.
- og hvordan styrer det din egen fotograferingspraksis?

Workshopen vil fordype deg i ditt eget fotoprosjekt og hjelpe deg til å bedre forstå eget arbeid. Vi vil ha et fokus på å diskutere deltakernes fotoprosjekter og vi går gjennom praktiske metoder for utvikling av idéer og hvordan du bruker dette både når du snakker om bildene dine og for å bedre selve fotograferingsprosessen din.

sirkelCYANfoliokursweb.jpg

Workshopen legges opp som en serie prosjektpresentasjoner fra inviterte fotografer sammen med portfoliovisninger hvor du får diskutere dine egne bilder med dem. Sammen ser vi på hvordan du kan utvikle dine tanker om eget fotografi og hvordan dette påvirker din praksis.
Sammen praktiske oppgaver der du åpnes opp for nye tanker og foredrag om arbeidsmetode i prosjektutvikling, vil workshopen heve nivået på din egen arbeidsprosess, utvikle portfolioen din videre, og gjøre deg bedre rustet til å ta det ferdige prosjektet ditt videre til en visningsplattform.

Workshopen ledes av fotografen Stig Marlon Weston, med bred erfaring som fotokunstner, fra internasjonale portfoliovisninger og som workshoplærer.

Sted: CYAN studio, Jens Bjelkes gate 13, Oslo
Workshopleder: Stig Marlon Weston
Tid: 7.-10.juni
fredag 7.juni kl 18-21
lørdag 8.juni kl 12-16
søndag 9.juni kl 12-16
mandag 10.juni kl 12-16

Gjestelærere:
fotograf Ole Marius Jørgensen
fotograf Rebecca Shirin Jafari
fotograf Terje Abusdal

max 6 deltakere
pris: 3500,-

Du må være igang med eller nesten ha ferdig, en fotoserie du ønsker å ha med og diskutere under kurset. Alle deltakere må ha med en fysisk printet portfolio med 10-20 bilder som de ønsker å få tilbakemeldinger på.

Påmelding etter vurdering ved å sende 4 bilder (.jpg, max 2Mb) + et par setninger om din egen portfolio og bakgrunn som fotograf til: stig@weston.noI løpet av workshopen vil vi diskutere prosesser bak planleggingen av et fotoprosjekt og se på hvordan man utvikler en bevisst målsetning for eget arbeid. Samtidig legger programmet opp til en serie møter med inviterte gjestefotografer, hjemmeoppgaver og fordypning i egen forståelse av visuell tankegang.
Hvert møte vil inkludere en presentasjon fra en invitert fotograf om deres eget prosjektarbeid.
I tillegg vil alle deltakerne får diskutere sitt eget arbeid med de inviterte foredragsholderene som en øvelse i presentasjon og for å få konkrete tilbakemeldinger fra forskjellige aktive fotokunstnere.
Det vil bli gitt en serie praktiske fotooppgaver som skal løses. Fokuset vil være på øve seg opp til å tenke dypere og på nye måter, om hvordan man selv jobber som fotograf. Workshopen legger ellers ikke opp til masse fotografering og produksjon av nye bilder til eget prosjekt, og vil dermed fungere både for deg som har et prosjekt ferdig eller er i ferd med å starte opp et nytt.
Du vil altså både inspireres av andres arbeid og få diskutert ditt eget fotografi med de inviterte fotografene og de andre deltakerne. Målet for workshopen er å heve din forståelse av ditt eget fotoprosjekt for å forbedre selve fotograferingsprosessen din og kunne ta prosjektet ditt lenger.

-I løpet av kurset vil du få praktisk øvelse i presentere prosjektet ditt og veiledning i redigering og sammensetting av portfolioen din.
-Du vil lære konkrete metoder for å utvikle arbeidet ditt og hva du tenker om din egen arbeidsprosess, før du ser på hvilke måter det også påvirker hvordan du snakker om bildene dine.
-Inviterte gjestefotografer vil presentere sine arbeidsmetoder og hvordan de snakker om sine prosjekter.
-Gjestefotografene vil også gi deg tilbakemeldinger på din portfolio og presentasjon gjennom korte portfoliovisninger i løpet av workshopen.

Stig Marlon Weston er fotograf, fotokunstner og daglig leder ved CYAN studio. Han har over mange år utviklet et eget visuelt og filosofisk uttrykk og er opptatt av at et godt fotoprosjekt handler like mye om hvordan fotografiene lages og hva man tenker mens man lager dem, som om hva motivet er. Med en variert bakgrunn har han vært representert ved Høstutstillingen og stilt ut på Shoot Gallery i Oslo i tillegg i nedrivningstruede kunstnerkollektiv i Berlin og som prisvinnende fotograf i New York. Han er for tiden i gang med et eksperimentelt fotoprosjekt i Amazonas, som tar for seg det vitenskaplige blikket på naturen.

Ole Marius Jørgensen er aktiv kunstfotograf med en rekke utstillinger og representert av gallerier i Norge og i utlandet. Han har bakgrunn fra både film og foto og jobber med historieformidling og fortelling gjennom iscenesatte bilder med et tydelig filmatisk uttrykk. Ole Marius har god erfaring som veileder og rådgiver for fotografer og liker å diskutere både temaer som praktiske fotografiske grep rundt komposisjon og bruk av lys og mer kunstneriske tanker om bildeforståelse. Han stilte nylig ut ved fotomessen AIPAD i New York, med galleriet Momentum Fine Art.

Rebecca Shirin Jafari er frilans fotograf og kunstner. I arbeidet sitt fokuserer hun gjerne på prosjekter med utgangspunkt i familie og nære relasjoner. Bildene hennes har en balansert mellom følsom tilstedeværelse og en dokumentarisk reportasjepreget stil. Rebecca vant prisen for beste portfolio ved CYAN folio i 2018 og skal stille ut med som en del av Norwegian Journal of Photography ved Henie Onstad Kunstsenter høsten 2019.

Terje Abusdal er en kunstnerisk dokumentarfotograf med flere bokutgivelser og utstillinger bak seg. Han har blitt tildelt den prestisjefylte Leica Oskar Barnack Award, vunnet fagjuryens pris og publikumsprisen ved Nordic Dummy Award med forskjellige bokprosjekter og stilt ut ved både Sørlandsutstillingen og Østlandsutstillingen samme år. Terje strekker bruken av fotografiske teknikker i sin visualisering av dokumentariske temaer som ofte er knyttet til sted og identitet.

Earlier Event: May 11
CYAN folio 2019
Later Event: August 1
Open Call - Oslo Fotobokfestival