Back to All Events

Bakgrunnsfarger - fotografier av Simen Sjølund


CYAN galleri viser utstillingen “Bakgrunnsfarger”, av fotograf Simen Sjølund.
Fotograf Simen Sjølund og skribent Gitte Paulsbo har dykket ned i
graffitiens (under)verden og observert den utenfra. “Bakgrunnsfarger” er
deres samlede observasjoner av et samfunn som lever parallelt med vårt
eget, men som få kjenner til.

Graffiti omgir oss på alle kanter. Under bruer, i tuneller, på byggfasader og på trafoer; der det finnes det en blank flate, finnes det mest sannsynlig noen som har en trang til å tegne på den. Men hvem er disse menneskene bak de gigantiske, fargerike bokstavene og formene? Hvem gjemmer seg bak de nesten uleselige kodenavnene som signeres på betongen? Og hvorfor risikerer de hundre tusener i bot i jakten på kreativ utfoldelse?

I utstillingen “Bakgrunnsfarger” kan du bli med bak scenen, og få et innblikk i hva som ligger bak de omdiskuterte, uttrykksfulle verkene.


Simen Sjølund er oppvokst på Kolbotn, men bor for tiden i Oslo, hvor han jobber som fotograf. Han har tidligere studert kunst og håndverk ved UiS, og er utdannet grafisk designer ved Noroff. I sitt fotografiske virke liker Simen å utforske ulike visuelle utrykk, både digitalt og analogt. Han er en del av det kreative kollektivet Spekter, som nylig hadde utstilling på Sorgenfri.

Utstillingen er en del av CYAN studio sitt 25-års jubileumsprogram gjennom 2023 og er presentert av kurator Elisa Halvorsen Castillo.

Åpningsfest fredag 28. april kl 18:00-23:00
Åpent 29.-30. april kl 12:00 - 17:00

Månedens CYAN brygg: Montana Black Porter - en mørk porter med honning og svart kaffe