Back to All Events

Artist in Residence - Nordic Analog Network

Første fredag i mai presenterer vi den finske fotokunstneren Sirja Moberg som har vært invitert som Nordic Analog Network sin Artist in Residence ved CYAN mørkerom de siste ukene.
Som en del av mørkeromsnettverket Nordic Analog Network sin utveksling av analoge fotokunstnere mellom de nordiske landene har hun i april vært invitert til et kunstneropphold i Oslo.

Sirja Moberg sitt arbeid er eksperimentelt og utforskende, samtidig som hun har et fokus på vitenskaplig metode og visuell research.
I Oslo har hun arbeidet med å ndersøke jordsmonn, geologi og tilstedeværende planteliv gjennom innhenting av materialprøver og det å lage analoge mørkeromsbilder av de. Gjennom en serie av “jord-kromatografiske” avtrykk, lumenprint og kjemigram ser hun på både avbildning av motivet gjennom abstrakte visuelle mønster og tolkbar informasjon samlet i fotopapir. Hun har arbeidet hardt gjennom hele oppholdet og er midtveis i forberedelser til en soloutstilling ved Galleria Rajatila i Tampere, Finland i juni. .

På utstillingen her vil hun vise noen av resultatene fra sitt opphold i Oslo og presentere sitt kunstnerskap for publikum.

Nordic Analog Network
er et samarbeid mellom så langt 8 forskjellige åpne mørkerom spredt i alle de 5 nordiske landene. Startet av de mørkerommene “Mörk” i Helsinki/Finland og “CYAN” i Oslo/Norge har samarbeidet vært fokusert rundt det å dele erfaring mellom de analoge fotomiljøene i regionen. Gjennom å drive en kunstnerutveksling hvor fotografer i alle landene kan søke om kunstneropphold ved mørkerom i et annet land åpner det for nye samarbeid både mellom fotografene som møtes, mørkerommene som deltar og kunstmiljøet rundt.


Samarbeidet er støttet av Nordic Culture Point og Kulturdirektoratet sin ordning for gjesteoppholdsstøtte.


Utstilling og presentasjon fredag 5. mai kl 18:00-21:00
kunstnerprat og presentasjon av arbeid kl 19-19:30