Juryeringen til CYAN folio 2019 er klar!

Juryeringen er gjennomført og 30 fotografer har blitt valgt ut til å delta!

Juryen for CYAN folio 2019 bestod av Camilla Sune, formidlingsleder ved Henie Onstad Kunstsenter, og Una Mathiesen Gjerde, produksjonsleder ved Fotogalleriet. Det var over 140 søknader som kom inn og juryen hadde en vanskelig jobb med å velge ut deltakerne.
De opplevde at det var et par tydelige trender som stod ut samtidig som variasjonen var stor. Flere fotografer hadde tydelige dokumentariske temaer og prosjekter som var fokusert på å utforske individet i samfunnet og lokalmiljøet. Flere fotografer enn vi har sett tidligere eksperimenterte med analoge og alternative teknikker og mørkeromsarbeid. Og mange gjorde tydelige valg på å enten arbeide i gjennomført sorthvitt eller med et veldig fargesterkt uttrykk. Juryen fokuserte på å få med et variert utvalg og fotografer som jobber innen alle forskjellige tema. Samtidig var de selv overrasket over hvor mye de falt for fotoserier som også utviste et lekent eller humoristisk tilsnitt!


De utvalgte fotografene er:
Anita Hillestad, Anniken Aadalen, Benedikte Bergh Iversen, Cathrine Maske, Cornelia Fiedler, Daniel P Agung, Eli Lea, Gerd Borchgrevink, Hanna Kristin Hjardar, Haakon Sand, Ingun Alette Mæhlum, Jannecke christiansen, Jo Straube, Jon Wang, Juliane Jensen, Kristin Hatland, Lars Andreas Berg, Mads Bjørkli, Marta Anna Murawska, Martine Eren Jacobsen, Maru Sánchez, Mirjam Stenevik, Nicole Rafiki, Nikolai Høgenhaug, Paulina Tamara, Torgrim Halvari, Torstein Lund Eik, Victoria Marie Stewart, Ørjan Johannesen, Åsne Eldøy

Vi fikk inn veldig mange gode portfolioer som vi ikke hadde kapasitet til å ta med og håper vi i fremtiden får sett mer av arbeidene til alle fotografene som sendte inn.

Portfolioene som er med vil bli stilt ut ved Nordic Light Festival og hengt opp til portfoliovisningene på Henie Onstad Kunstsenter. Om du rekker innom her vil du få muligheten til å se alle og stemme på (og kanskje vinne) dine favorittbilder!  

Nordic Light Festival arrangeres 1.-5. mai i Kristiansund.
Lørdag 11.mai kl 11-15 blir det åpent seminar på Henie Onstad, om samarbeidet mellom fotokunstner og gallerist, arrangert av Oslo Fotokunstskole.
Søndag 12.mai er portfoliovisningen kl 11-16 på Henie Onstad og arrangementet er åpent om du vil kikke innom, se hvordan det foregår og hilse på noen av fotografene som deltar.
Søndag kveld blir det fest og prisutdeling på CYAN studio!

Vi gleder oss til å sees i mai!