Vi gratulerer vinnerne av CYAN folio 2019!

CYAN folio 2019 gikk av stabelen 12. mai
Arbeidene til 30 forskjellige fotografer var først samlet i en utstilling som viste et utsnitt av deres portfolioer, under Nordic Light Festival of Photography 1.-5.mai. Helgen etter arrangerte vi på Henie Onstad Kunstsenter, et seminar i samarbeid med Oslo Fotokunstskole og en særdeles vellykket portfoliovisning med reviewere fra alle sider av bransjen.

23 inviterte reviewere fra gallerier, magasiner, produsenter, festivaler og fotografer, var invitert til å gi tilbakemeldinger og kritikk på fotografenes portfolioer, i personlige møter med deltakerne.
Reviewerene fungerte også som en fagjury for utstillingen og deltakernes arbeid, og nominerte sine utvalgte favorittfotografer til 2 av prisene som skulle deles ut, “ProsjektutviklingsPrisen” og “Beste Portfolio”.

I tillegg fungerte fotografene også som sin egen jury og diskuterte seg frem til to nominerte og en vinner av Fotografenes Pris, og publikum på utstillingen stemte frem sin favoritt til å vinne Publikumsprisen.


Som arrangører vil vi skryte av alle deltakernes arbeid og takke for en godt gjennomført portfoliovisning der reviewerene virkelig ønsket å berømme mange gode prosjekter og gjennomførte fotoserier.
Samtidig er vi stolte over å kunne presentere veldig verdige vinnere. Våre gratulasjoner går ut til alle sammen og vi håper virkelig vi får sett mer av deres arbeider fremover!Prisen for "Beste portfolio" gikk til fotograf Åsne Eldøy, for prosjektet "Grusregisteret".
Prisen er gitt av
Nordic Light Festival og Imaging by FotoPhono
Fotografen får en separatutstilling hos Nordic Light i løpet av året og produksjonen er sponset av FotoPhono Imaging .

foto: Åsne Eldøy - "Lokasjon 1"

foto: Åsne Eldøy - "Lokasjon 1"


"ProsjektutviklingsPrisen" gikk til fotograf Jo Straube, med serien "Mitt nye navn er Katja".
Prisen er gitt av
NORDPhotography, Interfoto og Studio Technika
Vinneren får arbeidsstøtte i form av:
-Et to ukers kunstneropphold på NORDphotography sitt Saga AiR Vinneren må selv dekke reise og mat, men får bo gratis, tilgang til delt bad og kjøkken og studio, samt benytte det som finnes av utstyr på SAGA.
-Analog produksjon ved Studio Technika
-Leie av utstyr fra Interfoto

foto: Jo Straube - "Mitt nye navn er Katja #12"

foto: Jo Straube - "Mitt nye navn er Katja #12"


"Fotografenes Pris" gikk til fotograf Torstein Lund Eik, for serien "Norway in a nutshell”
og nominert var også fotograf
Mirjam Stenevik, med en serie bilder fra øya Selbjørn i Norge.
Prisen er gitt av fotofestivalen
DOK19
Prisen består av festivalpass for DOK19 til vinneren og begge de nominerte fikk en fotobokpremie gitt av Henie Onstad Kunstsenter.

foto: Torstein Lund Eik - “Norway in a nutshell 1"

foto: Torstein Lund Eik - “Norway in a nutshell 1"

foto: Mirjam Stenevik - "Mina"

foto: Mirjam Stenevik - "Mina"


 "Publikumsprisen" gikk til fotograf Paulina Tamara, for serien "Bendt Rasmussen-Arkivet".
Prisen er gitt av
Preus Museum og CopyCat FineArt
Vinneren får stille ut under årets utgave av Preus Museum sin festival Fotografiets Dag 2019 og delta ved portfolioreviewen under festivaldagen. Produksjonen av utstillingen er støttet av CopyCat FineArt.

foto: Paulina Tamara - "Esther,Ruth and Jennifer"

foto: Paulina Tamara - "Esther,Ruth and Jennifer"

En av stemmesedlene fra publikum ble trukket ut. Den heldige stemmegiveren har blitt kontaktet av oss og premieres med utstillingsbildet hun har stemt på.