CYAN folio

 

 

 

CYAN folio 2019 - reviewere


CYAN folio er en åpen møteplass for fotokunstnere og fotografer med en gruppeutstilling og en portfoliovisning.

Portfoliovisningen vil foregå ved Henie Onstad Kusntsenter søndag 12 mai kl 11-17.


Når du sender inn din søknad om å delta setter du samtidig opp en ønskeliste med noen av reviewerene du helst vil ha møter med.
Alle reviewerene vil få samme mulighet til å ønske seg møter med noen av de deltakende fotografene. 
Basert på disse ønskene setter vi sammen en timeplan for hver fotograf.
Alle deltakerne får møter med minst 6 forskjellige reviewere.
Hvert møte vil være på 20 minutter og de vil fordeles utover dagen slik at du får tid til å også møte de andre fotografene som deltar.
Henie Onstad er samtidig åpent for publikum som ønsker å kikke innom og møte fotografene som deltar.
Her finner du flere tips og råd til deg som ønsker å få mest mulig ut av portfoliovisningen.


De inviterte reviewerene vil også utgjøre utstillingens fagjury
Listen med reviewere er fortsatt under oppdatering

Balder Galleri - Ole Buenget & Maria Isabel Corral
Ole Buenget driver fotogalleriet Balder med fokus på fotokunst for samlere og viser utstillinger med både internasjonalt kjente fotografer og nyere norske fotokunstnere.  
www.galleribalder.com

Copy Cat - Jørgen V. Bergh
CopyCat jobber for å være Norges ledende leverandør innen grafisk bransje og benytter siste teknologi fra verdens ledende leverandører. De har i  avdelinger i Oslo, Lysaker, Drammen, Lillestrøm, Ski og Trondheim. På Skøyen har de en egen avdeling for Fine Art Print, der de også nylig har åpnet et galleri. Under slagordet Kommunikasjon fra A til Å er CopyCat her for deg, når enn du måtte trenge det, og de arbeider alltid etter nettopp dine behov og ønsker. Sentralt i filosofien er «Umiddelbar trykkstart og levering» og CopyCat elsker alle utfordringer og kan gi gode råd om kvalitet og muligheter innen fotoprintløsninger.
www.copycat.no

Fotogalleriet - Espen Gleditsch
Fotogalleriet har i over 40 år vært et kreativt episenter for nyskapende fotografiske praksiser, dedikert til å presentere både norske og internasjonale kunstnere samt å analysere den hurtige utviklingen til et felt som stadig har sprengt grenser ­ hva gjelder så vel teknologiske som estetiske endringer. Gjennom sitt engasjement knyttet til research og samarbeid med kunstnere er Fotogalleriet en ledende institusjon i kunstfeltet.
Espen Gleditsch er styreleder ved Fotogalleriet og er selv en aktiv kunstner som stilles ut jevnlig nasjonalt og internasjonalt. Han har sin utdannelse fra Kunstakademiet i Oslo og FAMU - Academy of Performing Arts i Praha. I hans researchorienterte prosjekter kombineres ofte fotografi og tekst, og han er særlig opptatt av fotografiets tvilsomme rolle som sannferdig historisk dokument og hvordan en kombinasjon av tilfeldigheter, utilsiktede meningsforskyvninger og menneskelig begjær preger hvordan historiske narrativ etableres og forankres.
http://www.fotogalleriet.no
http://www.espengleditsch.com

Fotograf - Ethan Rafal             
Ethan Rafal is an artist and photographer based in San Francisco, California and Oslo, Norway. He teaches, mentors, helps run an art space, collaborates with social practice and activist groups, and curates projects in Europe and North America. Rafal’s work functions at the intersection of photography, expanded art practice, social science research, and activism. His principal output is through photography, books, installation, and a unique presentation method that is equal parts performance art and oral tradition story telling. His 12-year project “Shock and Awe” ended up a book and an associated performance that has been presented across 14 countries. Ethan can review and offer feedback on photographs, books, and other long-form projects. He can also discuss alternative strategies for distributing projects, and offer practical advice on navigating different cultural and economic conditions while disseminating a completed body of work.
www.ethanrafal.com

Fotograf - Damian Heinisch               
Damian Heinisch er fotograf med en aktiv karriere som fotokunstner. Med bakgrunn fra en MA i visuell kunst ved Folkwang School i Essen, Tyskland underviser han selv i dag ved Bilder Nordic School of Photography, og Westerdals School of the Arts. Han har lenge arbeidet innen tradisjonelt landskap og arkitekturfotografi men er kjent for å utfordre visuelt og utvikle egne uttrykk. Siste årene har han jobbet med bok og utstillingsprosjekt som omhandler tema rundt immigrasjon, identitet og personlig og historisk tilhørighet, og var representert ved Høstutstilingen 2018. Som lærer og mentor er han særdeles dyktig til å veilede og diskutere andre fotografers arbeid og prosjekter under utvikling.
www.damianheinisch.com

Fotograf - Jon Arve Moen
Jon Arve Moen er et kjent ansikt i fotobutikkbransjen, har du handlet på Fotoknudsen, FotoPhono eller Japan Photo så er det sterkt sannsynlig at du har støtt på ham før. Han har lang erfaring både som frilans avisfotograf og reklamefotograf og som betrakter av andres foto, og har tidligere deltatt som fagjury i landsdekkende fotokonkurranser. Han er glad i teknisk godt fotografi, naturbilder, gatefoto og sport og actionfotografi

Fotograf - Ole Marius Jørgensen
Ole M Joergensen(1976) er kunstfotograf med en rekke utstillinger og representasjoner fra Norge og utlandet. Han har utdannelse fra både film og foto. Jobber med historieformidling-fortelling og iscenesatte bilder. Han ønsker å hjelpe fotografer med tilbakemeldinger på komposisjon, uttrykk, bruk av lys og veien videre.
www.olemariusphotography.com

Fotografi - Pål Otnes
Pål Otnes er redaktør i Forlaget Fotografi og har tidligere hatt ansvar for redesign og redaksjonell omlegning av blad og nettsider. Han har ansvaret for forlagets satsning på fotobøker og forlagets digitale plattformer og er også medlem av kunstnerisk råd på fotofestivalen Nordic Light. Fotografi jobber for å fremme norsk og nordisk fotografi gjennon blad, bøker og digitale kanaler og er alltid på utkikk etter nye og spennende talenter.
www.fotografi.no

Fotografihuset - Anne Lise Flavik
Idèen om Fotografihuset har blitt drevet frem av enkeltfotografer og fagorganisasjonene gjennom Stiftelsen Se og Fellesorganisasjonen Foto-Norge. Nå ligger det fremme konkrete planer for et fotokulturhus i Oslo støttet av Bystyret, sentralt plassert på Sukkerbiten ved siden av operaen i Bjørvika. Samtidig har Fotografihuset allerede organisert utstillinger, kurs, festivaler og fotoeventer i flere år, uten noe fast lokale. Prosjektleder for Fotografihuset, Anne Lise Flavik er selv fotograf og har et stort internasjonalt kontaktnett etter å ha vært med på å starte og drive fotofestivalen Nordic Light og organisert workshops både i Norge og internasjonalt i mange år. Hun har vært reviewer både ved fotofestivalene i Arles og Toscana, samt Nordic Light og organisert utallige utstillinger.
www.fotografihuset.no

Galleri Semmingsen - Astrid Hilde Semmingsen
Gjennom 20 år har galleriet skapt et tett samarbeid med sine kunstnere og har posisjonert seg i selve hjertet av kunstbydelen i Oslo, ytterst på Tjuvholmen. Galleri Semmingsen har opparbeidet seg et bredt publikum blant private og bidrar med utsmykninger av arbeidsplasser. Tyngden av kunstnerne arbeider i hovedsak med maleri, men galleriet viser også foto, kvalitets grafikk, installasjoner og skulptur.
www.gallerisemmingsen.no

Interfoto - Jorunn Sjølli
Fotobutikken på Skøyen er et utstyrsparadis der alt du kan drømme om av avanserte tekniske duppeditter og bitte små reservedeler kan skaffes til veie. Om du ikke har lyst til å kjøpe noe med en gang så kan du jo alltids leie det først for å prøve det ut. I tillegg har Interfoto brukt utsalg og organiserer jevnlig kurs og foredrag med inviterte fotografer. Jorunn Sjølli startet opp Cyan Studio med Stig M. Weston i sin tid og har bred erfaring med fotografering, prosjektutvikling, grafisk design og kommunikasjon.
www.interfoto.no

Lumina Gallery - Anette Skuggedal
Drevet av Anette Skuggedal, med erfaring fra fotogalleriet PUG, og bilderedaktør og kurator Laara Matsen, representerer Lumina Gallery kunstnere dedikert til å utvide det fotografiske mediets plass i kunstfeltet. Med et bredt internasjonalt kontaktnett viser de både internasjonalt fotografi i Norge og norsk fotografi i utlandet. Lumina er samtidig et aktiv kreativt sentrum for workshops, mentorgrupper, portfoliomøter og masterclass med besøkende internasjonale kunstnere.
www.luminagallery.no

KUNSTforum/Akershus Kunstsenter - Monica Holmen
Monica Holmen er prosjektkoordinator og kurator ved Akershus Kunstsenter, og medredaktør for Kunstforum, ved siden av å være en aktiv frilansskribent og -redaktør. Holmen har MA i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo, der masteroppgaven handlet om Dag Alveng og gatefotografiet. Monica følger magefølelsen og kan like alle typer fotografi og håper å få sett en god variasjon av sjangre.
www.kunstforum.as

Lillehammer Kunstmuseum - Janeke Meyer Utne
Janeke Meyer Utne er kunsthistoriker og konservator ved Lillehammer Kunstmuseum, med spesielt ansvar for fotografi. Hennes hovedfagsoppgave fra UiB omhandlet iscenesatt fotografi, men hun er også interessert i Straight photography-tradisjonen. For tiden undersøker Utne grensefeltet mellom fotografi og maleri og med vekt på den gjensidige utvekslingen mellom de to mediene, med tanke på en kartlegging av feltet. Utne har kuratert en lang rekke fotoutstillinger, både separat- og gruppeutstillinger, skrevet et utvalg essays om fotokunst og vært ansvarlig for flere publikasjoner.
www.lillehammerartmuseum.com

Lofoten Internasjonale Fotofestival - Eivind Natvig
Fotofestivalen i Lofoten holdes i Kabelvåg hver vinter og tiltrekker seg både internasjonale gjester og kjente og fremadstormende fotografer fra hele Norge. Med et fokus på dokumentarfotografi og personlige narrativ viser utstillere og foredragsholdere et stort spenn i både bakgrunn, tema og fotografisk uttrykk.
Eivind Natvig bruker et personlig fotografisk uttrykk i sin søken etter å gjøre andres synsvinkel og ståsted universelt gjenkjennelig. Han har jobbet frem prosjekt om alt fra menneskelige relasjoner på små øysamfunn i Nord Norge til de komplekse sammenhengene bak flyktningekrisen i Midtøsten. Eivind liker å bli overrasket visuelt og er interessert i å se alle typer formidlende fotografi for vurdering for festivalen
www.lofotenfotofestival.no
www.ehn.no

Magasinet KUNST - Lillian Reif
Lillian Reif er redaktør av magasinet KUNST, som gis ut av galleriet FineArt. Magasinet publiserer lengre intervjuer med enkeltkunstnere, informasjon om utstillinger og artikler om trender og nyheter innen alle former for kunst. Lillian er spesielt opptatt av fotografi og ser frem til å møte nye fotografer med tanke på fremtidig samarbeid. 
www.magasinetkunst.no

Nordic Light Festival of Photography - GT Nergaard
Festivalen i Kristiansund er det vakreste vestlandseventyret du kan oppleve som fotograf i Norge. På programmet står alt fra foredrag, fotoutstillinger og workshops til gallerisamtaler, boksigneringer, portfolio reviews, morgenfilm og talkshows. I løpet av noen vårdager samles internasjonale fotolegender, fremadstormende fotografer og fotofagsstudenter. På denne intime og sjarmerende Fotofestivalen ender du lett opp sittende i ivrig diskusjon med årets hovedutstiller på festivalkafèen.
GT Nergaard er leder av kunstnerisk råd ved fotofestivalen Nordic Light. I tillegg er han også rektor og faglig leder ved Fotofagskolen i Trondheim.
www.nordiclightfestival.no

NORDphotography - Elisabeth Nordeng Aanes
Elisabeth Nordeng Aanes har lang erfaring som rådgiver og mentor for fotografer gjennom å ha startet og drevet workshopsenteret NORDphotography og SAGA i mange år. Hun har også jobbet for kjente fotografer som Joyce Tennyson og William Wegman og assistert ved The Polaroid Studio NYC. Hun kuraterer utstillingene ved SAGA galleri og har selv stilt ut egne fotografier ved bl.a.Trondheim Kunstforening, DogA i Oslo, The Photo Disitrict Gallery i NYC og Maine Center for Contemporary Art. Aanes er vant til å gi direkte tilbakemeldinger og vil gjerne diskutere innhold og intensjon sett i forhold til presentasjon og bakgrunn for fotoprosjekter.
www.nordphotography.com

NW Gallery - Nina Worren
NW Gallery i sentrum av Kjøbenhavn kuraterer sammen utstillinger med nye og etablerte nordiske og internasjonale kunstnere side om side. Med et fokus på visuell historiefortelling og kunst som snakker direkte fra hjertet viser de både fotografi, video og mixed media med en spesiell forkjærlighet for håndlagde kunstnerbøker og unike og stedsspesifikke verk.
www.nw-gallery.dk

Oslo Fotokunstskole - Geir Moseid
Oslo Fotokunstskole feirer 30-årsjubileum i år og har fulgt den voksende interessen for fotografiet gjennom hele sin historie. OFKS gir en to-årig opplæring i kunstfotografiet med vekt på både en praktisk og en teoretisk forståelse for faget, og har veiledet mange dyktige norske fotokunstnere fremover i sin utvikling. Fra høsten 2019 starter de også opp med en video og filmlinje rettet mot videokunst.
Geir Moseid underviser i billedforståelse og estetikk ved Oslo Fotokusntskole. Med en bakgrunn fra London College of Communication er han selv en aktiv fotokunstner med fokus på hvordan man kan snakke om sosiale og samfunnsøkonomiske spørsmål innen samtidsfotografiet. Bildespråket hans forholder seg aktivt til farge og tekstur mens innholdet gjerne åpner for tolkning av mellommennesklige relasjoner og roller.
www.oslofotokunstskole.no

Preus Museum -  Ingrid Nilsson
Preus museum er som det nasjonale museet for fotografi ledende innen det fotografiske feltet, både nasjonalt og internasjonalt. Museet driver en aktiv formidling for å spre kunnskap om alle sider ved fotografiet og deltar i den offentlige debatten omkring fotografiets bruk og betydning i samfunnet. De setter opp alt fra historiske utstillinger med utgangspunkt i egen samling til store internasjonale utstillinger og presentasjoner av nye norske fotografer. Museet organiserer “Fotografiets Dag” hver august som har som mål å være en festdag for fotografiet og vise noe av den enorme bredden mediet besitter. Ingrid Nilsson er museets direktør og har utdannelse som fotograf og kulturviter.
www.preusmuseum.no
www.fotografietsdag.no

Studio OSCAR galleri - Kristin Jacobsen
Fotostudioet Studio OSCAR i Lillestrøm driver også sitt eget fotogalleri. Med visninger av inviterte fotografer og et variert utstillingsprogram har de raskt etablert seg som et populært sted for å se fotokunst kun 10 min fra Oslo. Godt plassert i sentrum og med stor plass har de hatt suksess med å skape interesse rundt sine utstillere med artist talks og debattkvelder i forbindelse med galleriets program. Med et blikk for kvalitets-fotografi er galleriet for tiden på utkikk etter nye prosjekter de kan inkludere i sitt program.
www.studiooscar.no

Uncertain States Scandinavia - Astrid Gjersøe Skåtterød, Charlie Fjätström, Tor Simen Ulstein
Uncertain States Scandinavia er et kunstprosjekt og fellesskap der fotografer stiller ut sine prosjekt och fotografier i avisform som distribueres till gallerier, skoler, museum och bibliotek i Skandinavia. UCSS er en gratisavis som fokuserer på linsebasert kunst av alle slag, og vil stå i midten av alle ulika sjangre av fotografi. De ser etter folk som utrykker seg på ulike sett gjennom bilder och tekst og er derfor intressert i å se alla typer av kunstnere som velger å bruke fotografi.
www.ucsscandinavia.com


Forjuryeringen gjøres i samarbeid med Henie Onstad Kunstenter og Fotogalleriet i Oslo

Høsten 2017 startet Henie Onstad Kunstsenter en omfattende og langsiktig satsing på fotografi. Slik vil kunstsenteret skape unike fotoutstillinger, økt engasjement og kunnskap om fotografi som kunstform. Gjennom en ambisiøs femårig utstillings- og formidlingsplan reetablerer kunstsenteret sin posisjon som et sted for det fotografiske uttrykket. Satsingen vil bli et viktig supplement til eksisterende visningsarenaer som prioriterer det fotografiske utrykket i Norge i dag. I de kommende årene vil Henie Onstad utvikle utstillinger, seminarer, workshops og undervisningsprogram med blikk for yngre talenter, etablerte fotografer og historiske legender. Juryeringen vil gjøres av formidlingsleder Camilla Sune som har arbeidet ved Kunstsenteret i snart 10 år og har hovedfag i foto fra Bergen.

De anerkjente kunstnerne Dag Alveng og Tom Sandberg startet Fotogalleriet sammen med Bjørn Høyum i en kjeller i 1977 som et kreativt episenter for nyskapende fotografiske praksiser. Siden har Fotogalleriet vært dedikert til å presentere både norske og internasjonale kunstnere og til å analysere den hurtige utviklingen til et felt som stadig har sprengt grenser ­hva gjelder så vel teknologiske som estetiske endringer.
Gjennom sitt engasjement knyttet til research og samarbeid med kunstnere er Fotogalleriet en ledende institusjon i kunstfeltet.


CYAN folio er støttet av våre supersnille sponsorer og samarbeidspartnere:

Copy Cat FineArt
CopyCat jobber for å være Norges ledende leverandør innen grafisk bransje og benytter siste teknologi fra verdens ledende leverandører. De har i  avdelinger i Oslo, Lysaker, Drammen, Lillestrøm, Ski og Trondheim. På Skøyen har de en egen avdeling for Fine Art Print, der de også nylig har åpnet et galleri. Under slagordet Kommunikasjon fra A til Å er CopyCat her for deg, når enn du måtte trenge det, og de arbeider alltid etter nettopp dine behov og ønsker. Sentralt i filosofien er «Umiddelbar trykkstart og levering» og CopyCat elsker alle utfordringer.

DOK19 festivalen er den nasjonale festivalen for dokumentarfotografi som går av stabelen i slutten av mai i Fredrikstad. Festivalen samler alt fra kjente internasjonale fotografer til studenter og journalister. Foredrag og prosjektpresentasjoner, intervjuer og debattmøter og selvfølgelig fotoutstillinger fyller byen. Festivalstemningen er avslappet og trivelig og man risikerer å både stifte bekjentskap med nye norske dokumentar fotografer og komme på hils med fotografene man har sett opp til i mange år.

FotoPhono Imaging AS er spesialister innen foto, utsmykking og displaysystemer. Våre fokusområder er fotoproduksjon, folie til dekor og storformat printing. Vi leverer tjenester fra utstillingssystemer til print på stort sett alle materialer. Vi er villig til å strekke oss langt for å etterkomme ønsker, eller foreslå løsninger fotografen ikke har tenkt på selv.

Interfoto sin fotobutikk på Skøyen er et utstyrsparadis der alt du kan drømme om av avanserte tekniske duppeditter og bitte små reservedeler kan skaffes til veie. Om du ikke har lyst til å kjøpe noe med en gang så kan du jo alltids leie det først for å prøve det ut. I tillegg har Interfoto bruktutsalg og organiserer jevnlig kurs og foredrag med inviterte fotografer.

Nordic Light Festival er det vakreste vestlandseventyret du kan oppleve som fotograf i Norge. På programmet står alt fra foredrag, fotoutstillinger og workshops til gallerisamtaler, boksigneringer, portfolio reviews, morgenfilm og talkshows. I løpet av noen vårdager samles internasjonale fotolegender, fremadstormende fotografer og fotofagsstudenter. På denne intime og sjarmerende Fotofestivalen ender du lett opp sittende i ivrig diskusjon med årets hovedutstiller på festivalkafèen.

NORDphotography er i våre øyne det kuleste workshopsenteret for fotografi i Norge. De flyr inn internasjonale fotografer og superstjerner for å holde kurs både i indre Trøndelag og eksotiske plasser som Island og St.Petersburg. I 2018 åpnet de også et eget mørkerom for fotografer som arbeider med våtplate fotografi og et eget tilbud om Artist Residency for fotokunstnere som ønsker å arbeide for seg selv på et inspirerende sted og med mulighet for kyndig veiledning utenom det normale workshopprogrammet.

Oslo Fotokunstskole feirer 30-årsjubileum i år og har fulgt den voksende interessen for fotografiet gjennom hele sin historie. OFKS gir en to-årig opplæring i kunstfotografiet med vekt på både en praktisk og en teoretisk forståelse for faget, og har veiledet mange dyktige norske fotokunstnere fremover i sin utvikling. Fra høsten 2019 starter de også opp med en video og filmlinje rettet mot videokunst.

Preus museum er som det nasjonale museet for fotografi, ledende innen det fotografiske feltet, både nasjonalt og internasjonalt. Museet driver en aktiv formidling for å spre kunnskap om alle sider ved fotografiet og deltar i den offentlige debatten omkring fotografiets bruk og betydning i samfunnet. De setter opp alt fra historiske utstillinger med utgangspunkt i egen samling til store internasjonale utstillinger og presentasjoner av nye norske fotografer. Museet organiserer “Fotografiets Dag” hver august som har som mål å være en festdag for fotografiet og vise noe av den enorme bredden mediet besitter.

Studio Technika er den trivelige fotolabben på Grünerløkka som både printer og monterer alt mulig fotografisk i tillegg til å opprettholde den analoge tradisjonen med både filmfremkalling og mørkeromskopiering for kunder. Med erfaringsbasert spisskompetanse produserer de fotoutstillinger til alle byens gallerier og hjelper ofte fotografene med råd om hvordan bildene deres kan printes best mulig.


sponsorlogoer2019web.jpg