CYAN folio

CYANlogoFOLIOlogo-www.jpg

 

 

 

CYAN folio 2019


CYAN folio er Norges største portfoliovisning for fotokunstnere og fotografer.
I samarbeid med Henie Onstad Kunstsenter organiserer vi en møteplass for fotokunstnere og fotokunstformidlere der fotografene får vist frem sine portfolioer i personlige møter med kuratorer og kritikere. Samtidig er de med på en juryert gruppeutstilling med sponsorstøttede priser til en verdi av over 30 000,-.

Under portfoliovisningen knytter fotografene kontakter med fagfolk som kan formidle verkene deres til et større publikum, samtidig som de får sett og diskutert hverandres prosjekter under arbeid, på en felles gruppeutstilling.
Dette er en mulighet til å få vist og diskutert portfolioen din med steder som blant annet Galleri Balder, NW Gallery og Lumina Gallery, utgivere som Fotografi, KUNSTforum og Magasinet Kunst, formidlere som Nordic Light Festival, Landskrona Fotofestival og Preus Museum og mange flere.

CYAN folio 2019 sin gruppeutstilling vil vises ved Henie Onstad 30.april-12.mai og portfoliovisning og seminar vil foregå på samme sted 11.-12.mai. Søknadsfristen for å delta er 20.mars. 

Det er gratis å sende inn søknad for å delta. Priser til de beste prosjektene vil deles ut av en fagjury, en deltakerjury og til publikumsfavoritten.

- Søknaden skal inneholde 4 bilder med en kort prosjektbeskrivelse, fra en bildeserie som kan presenteres på portfoliovisningen.

- 35 fotografer inviteres til å delta på utstillingen og portfoliovisningen, etter en forjuryering. Søkerene får beskjed en måned før utstillingsåpning om de har blitt antatt og må da betale et deltakergebyr på 1000,- for å bekrefte sin deltakelse. Alle deltakende fotografer får minst 8 personlige møter med et utvalg av de 25 inviterte reviewerene.

- Antatte fotografer får sine 4 innsendte bildene kostnadsfritt printet opp og stilt ut sammen med sin prosjektbeskrivelse.

- Alle utstilte prosjekter er med i konkurransen om de sponsorstøttede prisene som deles ut av juryen.

 

 

Forjuryeringen gjøres i samarbeid med Henie Onstad Kunstsenter og Fotogalleriets

 

sirkelCYANworkshop.jpg

“Hva har du tatt bilde av?”

-workshop i prosjektforståelse og portfolio presentasjon

Workshopen tar for seg hvordan du forstår dine egne fotografier godt nok til å engasjere andre med prosjektet ditt. Vi går dypere inn egen, arbeidsprosess, ser på konkrete metoder for idéutvikling og blir inspirert av inviterte fotografers portfoliopresentasjon.

 

 

Priser til en samlet verdi av over 30000,- skal deles ut til de beste prosjektene som presenteres.

Fagjuryen bestående av de inviterte reviewerene velger ut en vinner av prisen for Beste Portfolio.

"Beste portfolio" tildeles fagjuryens vinner.
Prisen er gitt av Nordic Light Festival og
Imaging by FotoPhono
Vinneren får en separatutstilling ved Nordic Light Festival i 2020. Utstillingen skal ta utgangspunkt i portfolioen og er sponset av FotoPhono Imaging. Prisen inkluderer produksjon og montering av ca 8000,-

"Prosjektutviklings prisen" tildeles CYAN folio sine samarbeidspartneres utvalgte
Prisen er gitt av
NORDPhotography, Interfoto og StudioTechnika
Prisen består av støtte til videre arbeid og med et gavekort på kurs og workshop-deltakelse hos NORDphotography til en verdi av kr. 6900,-, gavekort på leie av utstyr hos Interfoto til en verdi av kr. 5000,- og gavekort på filmfremkalling eller analog kopiering hos fotolabben Studio Technika i Oslo til en verdi av kr 5000.-

"Festivalprisen" tildeles deltakerjuryens nominerte.
Prisen er gitt av fotofestivalene
Landskrona Fotofestival og Nordic Light
Prisen består av festivalpass og deltakelse ved Nordic Light Festival og Landskrona Fotofestival og portfoliovisningene deres, til en samlet verdi av ca 6000,-

 
"Publikumsprisen" tildeles fotografen som har fått flest stemmer av publikum.
Prisen er gitt av
CYAN, Preus Museum og Cewe/Japanphoto Pro.
Vinneren får utstillingsplass ved CYAN i Oslo og på Fotografiets Dager på Preus Museum, i løpet av 2019. Produksjonen av utstillingen er sponset av Cewe/Japanphoto Pro til en verdi av 5000,-

 

 

CYAN folio 2019 vil foregå 30.april - 12.mai

20/3 kl 24 Søknadsfrist
30/3 Beskjed til søkere om de har kommet med sendes ut
18-22/4 Workshop på CYAN studio (egen påmelding)
30/4-12/5 Utstillingen henger oppe på Henie Onstad Kunstsenter
11/5 kl 10-15 Seminardag på Henie Onstad Kunstsenter
11/5 kl 15-17 Deltakerjurymøte på Henie Onstad Kunstsenter
12/5 kl 11-17 Portfoliovisning på Henie Onstad Kunstsenter
12/5 kl 18-23 CYAN folio prisutdeling og fest på CYAN studio

 

 

Vi takker for et veldig godt samarbeid med Henie Onstad Kunstsenter og Fotogalleriet. og alle våre utrolig flinke og snille samarbeidspartnere som bidrar til at vi kan gjennomføre arrangementet!
Imaging by FotoPhono, Studio Technika, Japanphoto-Cewe, Preus museum, Nordic Light Festival, NORDphotography, Interfoto

sponsorlogoer2019.jpg