CYAN folio

Workshop i prosjektforståelse og presentasjon 18.4 - 21.4 2019


Workshopen er desverre utsatt på grunn av at lokalene der CYAN studio har kontorer i dag skal flyttes ut av. Nye gårdeiere skal pusse opp og bygge om og CYAN kontor må finne seg et nytt lokale. CYAN studio, hovedlokalet til CYAN består heldigvis, så fest og prisutdeling etter portfoliovisningen vil fortsatt holdes der!


Workshopen vil istedet holdes i pinsen, 7-10.juni.
Hva tar du bilder av? - Hva, Hvorfor og Hvordan snakke om fotografiene dine.
Workshopen ledes av fotografen Stig Marlon Weston, prosjektleder for CYAN folio og med bred erfaring fra både internasjonale portfoliovisninger og som workshoplærer.


Denne workshopen tar for seg forståelse av eget fotoprosjekt og det å presentere sitt arbeid for andre. Samtidig går vi gjennom praktiske metoder for utvikling og gjennomføringen av idéer og hvordan du kan bruke disse både når du snakker om bildene dine og for å forbedre selve fotograferingsprosessen din.

-I løpet av kurset vil du få praktisk øvelse i presentere prosjektet ditt og veiledning i redigering og sammensetting av portfolioen din.
-Du vil lære konkrete metoder for å utvikle arbeidet ditt og hva du tenker om egen prosess, før du ser på hvilke måter det også påvirker hvordan du snakker om bildene dine.
-Inviterte gjestefotografer vil presentere sine arbeidsmetoder og hvordan de snakker om sine prosjekter.
-Vi får besøk av en gallerist som vil fortelle om hvordan prosessen med å sette sammen og presentere et fotoprosjekt ser ut fra deres side.
Gjestelærerene vil også gi deg tilbakemeldinger på din portfolio og presentasjon gjennom korte portfoliovisninger under kurset.

Alle deltakerne vil i løpet av kursperioden få en privat portfoliovisning med kursleder for å gå gjennom både kunstneriske og praktiske tips og råd for å utvikle både fotoprosjektet og presentasjonen av det. I tillegg vil du få diskutere hvor du ønsker å ta prosjektet ditt videre og hvordan du bør legge opp portfolioen for å få til det.

Workshopen vil gjøre deg bedre rustet til å presentere prosjektet ditt til mulige samarbeidspartnere og heve nivået på din egen arbeidsprosess.


Workshopen holdes ved CYAN studio i Oslo under påskeuka
Tid: 18.-21.april kl 12-15 + 1 individuelt avtalt privat portfoliovisning, dagen etter workshopen, 22.april.
Workshopleder: Stig Marlon Weston
Gjestelærere:
Sara Skorgan Teigen (fotograf)
Rebecca Shirin Jafari (fotograf)
Gallerist (TBA)

Deltakere må ha med en fysisk portfolio med bilder fra ett eller flere prosjekter som de ønsker å få tilbakemeldinger på.

Påmelding etter søknad.
Fyll ut påmeldingsskjema med 4 bilder, og en kort prosjektbeskrivelse. Du kan godt sende inn det samme materialet du sender til CYAN folio. Innsendte påmeldinger vurderes samlet etter søknadsfristen til CYAN folio, 20.mars, og det settes sammen en passende gruppe deltakere utifra kriterier om at alle må ha et sammenhengende prosjekt og at det er variasjon i tema og sjangre mellom fotografene som er med.

 

Stig Marlon Weston har drevet CYAN studio i 20 år og er prosjektleder for arrangementet CYAN folio. Han har selv deltatt som fotograf ved portfoliovisninger ved festivaler som bl.a. Fotofest Houston, Recontres Arles og LensCulture Review Paris, og vet hva som fungerer ved slike arrangement. I egne prosjekter arbeider han utifra tydelig definerte idéer og sammenhenger der måten bildene lages på er like viktige som selve motivet.

Sara Skorgan Teigen er fotokunstner.
Gjennom flere bokprosjekter har hun fordypet seg i sammenhengen mellom den fysiske verden og et indre følelsesliv. Bildene hennes kan ligne skisser i en tegnebok og blir til som collager av foto, tegning, broderi og bretting. Hennes første bok ble av PhotoEye kåret til en av de 10 beste fotobøkene i 2014. Hennes neste bok kommer i 2019

Rebecca Shirin Jafari er frilans fotograf og kunstner.
Hun fokuserer gjerne på prosjekter med utgangspunkt i familie og nære relasjoner med en følsom tilstedeværelse og en reportasjepreget stil. Rebecca vant prisen for beste portfolio ved CYAN folio i 2018 og skal stille ut med Norwegian Journal of Photography ved Henie Onstad Kunstsenter i 2019.

Gallerist TBA


sirkelCYANworkshop.jpg

WORKSHOP:
”Hva har du tatt bilde av?”

4 dager á 3 timer med kurs
+ 1 privat portfoliovisning
3 gjestelærere
maks 6 deltakere
3500,-

Påmeldingsfrist 20.mars